Gouden Sportboek weer krabbels rijker

| 02-02-2013

Negentien succesvolle Zwolse sporters hebben vrijdagavond tijdens de tweede editie van het SportGala Zwolle hun handtekening gezet in het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. Zeven andere sporters konden in verband met sportieve verplichtingen niet bij de ondertekening aanwezig zijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het Gouden Sportboek dient al jaren als eervol register voor Zwolse sporters die in hun discipline een gouden nationale medaille hebben gewonnen of internationaal het podium konden bestijgen. Van de negentien sporters die vrijdag het Gouden Sportboek ondertekenden - op basis van hun prestaties in 2012 - waren er maar liefst dertien lid van Sportacrobatiek Zwolle. Te weten: Stephanie Luka, Bente Berendsen, Lisanne Pronk, Lianne van Dam, Doreen Posthuma, Romy Holtvluwer, Mark Witvoet, Leon van Dam, Rik van Selling, Juliët van Dam, Saskia Meekma, Christa Kuiper en Marinka de Vries. Daarnaast namen Philip den Bremer (roeien), Maxime Kerstholt (hockey), Max Malestein (korfbal), Jitske Visser (rolstoelbasketbal), Gerben Last en Bas Hergelink (tafeltennis) de pen ter hand tijdens de gezellige sportavond in het Landstede Sportcentrum.

Maxime Kerstholt en Gerben Last mochten tijdens het SportGala Zwolle tweemaal naar voren komen. Kerstholt werd namelijk ook nog uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. En tafeltennisser Last ontving de prijs voor beste sporter met een beperking. Sportman van het jaar Michel Mulder was vrijdag wel van de partij op het SportGala Zwolle, maar ontbrak eerder op de avond toen de sporters - onder toeziend oog van wethouder Gerrit Piek - hun krabbel konden zetten. Verder waren sportvrouw van het jaar Kirsten Wild, Loes Gunnewijk (wielrennen), Lotte van Beek (schaatsen), Christien Nieuwenhuis (zwemmen), Yamaika Kuijper (karate) en Kaj Bastiaans (schietsport) in verband met sportieve verplichtingen verhinderd.

© Annet van Raalten
Gemeente Zwolle, Landstede Sportcentrum, Wethouder Gerrit Piek, Gouden Sportboek, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws