Gouden Sportboek veel krabbels rijker

| 19-02-2018

Het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle is weer een groot aantal krabbels rijker. Tijdens de Sportmeeting Zwolle mochten maandagochtend maar liefst achttien individuele sporters, vier trio’s, twee duo’s en vier ploegen, op basis van hun prestaties in 2017, hun handtekening zetten in het boek. En van die Zwolse sporters liet het merendeel die kans niet onbenut.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het Gouden Sportboek is aan het einde van de functieperiode van de Gemeentelijke Dienst Sport en Recreatie van de gemeente Zwolle, op 16 december 1988, in het leven geroepen. Dat staat op de eerste pagina van het boek vermeld. Zwolse burgers die in hun tak van sport een prestatie van uitzonderlijk niveau hebben geleverd, bekrachtigen dat met hun handtekening in het boek. De eerste sporter die het Gouden Sportboek in 1988 ondertekende (met terugwerkende kracht) was atleet Wim Peters. Hij was toen 85 jaar oud. Wim Peters heeft verschillende malen de Nederlandse titel op de hink-stap-sprong behaald. Na hem kwamen bekende sportieve Zwollenaren als Erben Wennemars, Nico Rienks, Jeroen Dubbeldam en Lotte van Beek.

Het boek is al honderden keren getekend door sporters en teams in veel takken van sport. Van wielrennen tot karate, van skeeleren tot triatlon, van tafeltennis tot zwemmen, van acrogym tot roeien. Zwolle is een sportieve gemeente, daarvan geeft het Gouden Sportboek akte. Het is een boek dat een mooi tijdsbeeld geeft en waarin, ook voor latere geslachten, sportieve prestaties bewaard worden. Want herinneringen vervagen om uiteindelijk te vergaan, maar het Gouden Sportboek blijft altijd bestaan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Gemeente Zwolle, Landstede Sportcentrum, Gouden Sportboek, Wethouder René de Heer, Sportmeeting Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws