‘Gouden Schoen’ voor Nima Shimeri

| 11-06-2010

Nima Shimeri van Be Quick ’28 A1 is met zeven treffers de topscorer geworden van het Zwols Kampioenschap Voetbal 2010. De goaltjesdief kreeg donderdagavond na afloop van de finale uit handen van Toon Kannekens de Zwolse Gouden Schoen (wisseltrofee) en nog een glazen trofee voor in zijn eigen prijzenkast. De prijzen voor de topscorer werden aangeboden door SportService Zwolle en Sportief Zwolle.

Het Zwols Kampioenschap Voetbal, toernooi voor de negen Zwolse A1-elftallen, werd de afgelopen weken afgewerkt op het complex van Be Quick ’28. De toernooizege ging donderdagavond naar Zwolsche Boys A1. De ploeg uit Zwolle-Zuid speelde in de finale tegen WVF A1 met 2-2 gelijk, maar nam de strafschoppen vervolgens net iets beter. Lennart Prins (Zwolsche Boys) kwam in de finale niet tot scoren, bleef op zes treffers steken en verspeelde zijn koppositie in het topscorersklassement. Ploeggenoot Melvin Hofman scoorde wel één keer en kwam zodoende ook op zes doelpunten.

De winnaar van de Zwolse Gouden Schoen kwam uit onverwachte hoek. Alhoewel, hij had het zelf al aangekondigd. Voorafgaand aan het duel om de zevende plaats zei Be Quick-aanvaller Nima Shimeri donderdag tegen zijn trainer, William Bakker, dat hij zes goals moest maken om topscorer van het toernooi te worden. Bakker moest er in eerste instantie om lachen, maar Nima flikte het wel. Be Quick won met 10-0 van SVI en de aanvaller van Be Quick scoorde maar liefst zes keer. In totaal kwam hij daardoor op zeven goals. Het bleek uiteindelijk voldoende voor de Zwolse Gouden Schoen.

Voetbal, Be Quick ’28, SportService Zwolle, Zwols Kampioenschap Voetbal, Lennart Prins, Zwolse Gouden Schoen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws