Gouden Schoen voor Mehran Ali Pour Asli

| 13-06-2012

Mehran Ali Pour Asli is dit jaar de winnaar geworden van de Zwolse Gouden Schoen. De aanvaller van Be Quick ’28 won dinsdagavond met zijn team het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A1-junioren en wist zelf topscorer van het toernooi te worden. Ali Pour Asli scoorde in vier wedstrijden maar liefst twaalf goals, waarvan twee in de finale. Achter de topscoorder eindigden Jesper van Dijk (SVI) en Tom Hindriks (ZAC) met zes en vijf doelpunten als tweede en derde.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ali Pour Asli is de derde persoon die de Gouden Schoen in ontvangst heeft mogen nemen. Hij volgt teamgenoot Cas Duiker op die vorig jaar de beste schutter van het toernooi was, maar dit jaar bleef steken op vier treffers. Duiker scoorde in de eerste wedstrijd maar liefst vier keer, maar raakte in de tweede wedstrijd al snel geblesseerd. Hierdoor was het toernooi voor hem ten einde en kon hij zijn topscorerstitel dus niet verdedigen. Zijn ploeggenoot Mehran Ali Pour Asli kwam uiteindelijk uit op een totaal van twaalf doelpunten. Naast zijn twee treffers in de finale, scoorde de spits van Be Quick vier keer tegen Berkum, driemaal tegen SV Zwolle en in de halve finale drie keer tegen WVF.

De goaltjesdief kreeg na afloop van de finale de Zwolse Gouden Schoen (wisseltrofee) en een glazen trofee voor in zijn eigen prijzenkast. Net als vorig jaar werd de Zwolse Gouden Schoen dit jaar beschikbaar gesteld door de SportService Zwolle en Sportief Zwolle. Klik hier voor de volledige topscorerslijst.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Be Quick ’28, Zwols Kampioenschap Voetbal, Zwolse Gouden Schoen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws