Gouden Schoen prooi voor Cas Duiker

| 18-06-2011

Cas Duiker is dit jaar de winnaar geworden van de Zwolse Gouden Schoen. De spits van Be Quick ’28 won vrijdagavond met zijn team het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A1-junioren en wist zelf topscorer van het toernooi te worden. Mede dankzij drie treffers in de finale wist hij uitdager Youp Kok van VV Berkum A1 achter zich te houden. Voorafgaand aan de laatste speelronde stond Kok nog eerste met vijf goals, maar hij kwam vrijdag in de wedstrijd om de derde en vierde plaats niet tot scoren.

© Ernie van Beek

Duiker is pas de tweede persoon die de Gouden Schoen in ontvangst heeft mogen nemen. Hij volgt teamgenoot Nima Shimeri op die vorig jaar de beste schutter van het toernooi was, maar dit jaar bleef steken op twee treffers. Cas Duiker kwam uiteindelijk uit op een totaal van zeven doelpunten. Naast zijn drie treffers in de finale, scoorde de spits van Be Quick twee keer tegen SVI en tweemaal tegen HTC in de poule. De goaltjesdief kreeg na afloop van de finale de Zwolse Gouden Schoen (wisseltrofee) en een glazen trofee voor in zijn eigen prijzenkast. Hij sprak zijn dankwoord uit naar zijn trainer William Bakker. Dat had ongetwijfeld te maken met het feit dat Cas in het veld mocht blijven staan toen Bakker liefst zes man wisselde bij een 6-0 voorsprong. In het restant van de partij scoorde Duiker nog zijn derde van de avond en dus zijn zevende van het toernooi.

Net als vorig jaar werd de Zwolse Gouden Schoen dit jaar gezamenlijk beschikbaar gesteld door de SportService Zwolle en Sportief Zwolle. De volledige topscorerslijst van het toernooi is te vinden op de speciale Zwols Kampioenschap Voetbal-pagina van Sportief Zwolle.

Voetbal, Be Quick ’28, Zwols Kampioenschap Voetbal, Zwolse Gouden Schoen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws