Gouden Schoen en toen: Levi el Atiaoui

| 30-10-2019

Levi el Atiaoui (21) werd in 2017 de voorlopig laatste winnaar van de Zwolse Gouden Schoen, uitgereikt aan de topscorer van het Zwols Kampioenschap voor A-junioren. In het shirt van Dieze West maakte hij elf treffers en dat was voldoende. Hoe is het hem daarna vergaan?

Levi el Atiaoui is voorlopig de laatste winnaar van de Zwolse Gouden Schoen. In 2017 wint hij de topscorerstitel en sindsdien laat een nieuwe editie van het toernooi op zich wachten. “Jammer hoor. Ik hoor er nog steeds mensen over. Bijvoorbeeld jongens die nu mee mogen doen, maar waarvoor er geen toernooi is. Die vinden het echt jammer”, stelt de aanvaller, die in het shirt van Dieze West in 2017 de Gouden Schoen pakt. “Ik maakte er veel tegen Zwolsche Boys en toen dacht ik: nu ga ik voor die prijs. Verder had ik er niet aan gedacht. Maar ik vond het echt leuk om die prijs te winnen en sowieso om mee te doen. Het was een hartstikke mooi toernooi.”

El Atiaoui doet meerdere malen mee aan het toernooi. In alle gevallen speelt hij al in de senioren. Bij CSV ‘28 maakt hij op 15-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht, onder andere met jongens als Eliano en Tijjani Reijnders. “Ik begon bij Be Quick. De B1 van CSV ging op een gegeven moment derde divisie spelen, het hoogste niveau in Zwolle. Ik ging naar CSV, maar dat team viel een beetje uit elkaar. Toen vroeg Martin Reijnders of ik bij het eerste mee wilde doen. Ik maakte een goal, gaf een assist en daarna ben ik bij het team gebleven. Stond ik op mijn vijftiende in het eerste”, lacht El Atiaoui, die daardoor op jonge leeftijd tegen veel oudere tegenstanders speelt. “Daar kreeg ik soms wel vragen over, want de tegenstanders waren toch vaak groter en ouder. Maar ik heb er veel van geleerd.”

Op naar Dieze West
Na afloop van het seizoen 2015-2016, waarin CSV ‘28 op plek negen eindigt in de vierde klasse C, besluit El Atiaoui te vertrekken uit Stadshagen. Hij kan een mooie stap maken, want met Dieze West wacht de hoofdklasse. Op zondag, maar dat laat hem niet twijfelen: hij gaat. “Ik heb niet veel minuten in de hoofdklasse gemaakt, maar het trainen was al zo anders. Het ging veel sneller en je trainde met hele andere mensen. Dat was al mooi”, zegt El Atiaoui, die te maken krijgt met een roerige tijd binnen de club. Gedurende het seizoen ontstaan er allerlei problemen, van financiële tot het vertrek van hoofdtrainer Stephan Rahantoknam. Dieze degradeert uiteindelijk en neemt afscheid van het zondagvoetbal. Het stapt over naar de zaterdag en moet opnieuw beginnen.

Met het winnen van de Gouden Schoen sluit El Atiaoui dat seizoen af, om zich vervolgens op te maken voor de zaterdag vierde klasse. Sommige spelers besluiten te vertrekken, maar El Atiaoui niet. Hij blijft bij Dieze West. “Voetballen op de zaterdag kwam mij wel goed uit”, legt de Zwollenaar uit. “Ik had gewoon school op maandag en soms kwam je op zondag wel eens om 21.00 uur thuis. De zaterdag paste beter, maar natuurlijk is het wel een heel ander niveau. Het gaat allemaal wat trager. Ik vond dat we vorig jaar best een sterk team hadden, maar het ging niet zoals het moest. Dit jaar zijn we goed bezig. We trainen met een veel grotere groep en er is een gezellige sfeer.”

Ambities
Dieze West is ondertussen helemaal zijn club. Ambities zijn er wel, maar voorlopig zit hij op zijn plek. “Ik heb mijn MBO-studie afgerond en heb nu een tussenjaar. Ik heb een bijbaantje in een fabriek, waardoor ik in ploegendiensten werk. Daardoor kan ik niet altijd trainen en dat moet wel als je hogerop wil. De kansen zijn er geweest, maar ik hoef niet weg. Dieze West heeft haar ups en downs, maar het is vooral gezellig en leuk. De jongens om mij heen zijn ook de jongens waar ik normaal mee omga. Het is een soort vriendenteam. Hartstikke leuk.”

Gouden Schoen en toen...
- Nima Shimeri
- Cas Duiker
- Tijjani Reijnders
- Twan Zuidmeer
- Mehran Ali Pour Asli
- Joey Kroes
- Mark Meijer

Voetbal, CSV ‘28, Dieze West, Zwols Kampioenschap Voetbal, Zwolse Gouden Schoen, Gouden Schoen en toen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws