GOUD voor Lotte van Beek met de ploeg

| 22-02-2014

Lotte van Beek heeft zaterdag een gouden plak gewonnen op de Olympische Spelen in Sotsji. De 22-jarige Zwolse, die vorige week brons pakte op de 1.500 meter, kwam op de finaledag van de ploegenachtervolging weliswaar niet in actie, maar door haar optreden in de kwartfinale (vrijdag) kreeg zij - net als Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors - de gouden medaille omgehangen.

Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors waren in de finale tegen het Poolse team oppermachtig. In een Olympisch record kwamen de Nederlandse vrouwen over de finish: 2.58,05. Katarzyna Bachleda-Curus, Katarzyna Wozniak en Luiza Zlotkowska eindigden liefst 7,5 seconden achter Nederland (3.05,55). Duitsland, dat zich niet wist te plaatsen voor Sotsji, won in 2006 en 2010 de Olympische titel. Nederland stelde met twee zesde plaatsen teleur bij de twee voorgaande Spelen. Olga Graf, Jekaterina Lobysjeva en Joelija Skokova hielden de eer voor Rusland hoog door brons te pakken. In de B-finale waren de Russische dames in 2.59,73 te sterk voor Japan (3.02,57).

In de C-finale ging de strijd tussen Canada en Amerika, dat opnieuw teleurstelde. Op geen enkel onderdeel haalde Amerika een medaille. Brittany Bowe, Heather Richardson en Jilleanne Rookard verloren nu van Ivanie Blondin, Kali Christ en Brittany Schussler in de strijd om plek vijf en eindigden op de zesde plaats. Noorwegen (Hege Bokko, Camilla Farestveit en Ida Njaatun) wist in de D-finale nog te voorkomen dat zij niet laatste werd. De Koreaanse formatie werd verslagen.

Schaatsen, Olympische Spelen, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws