Goud voor Kjell Wolters op NK Junioren

| 28-02-2010

De serie NK’s in het Omnisportcentrum Apeldoorn wordt dit weekend afgesloten met de nationale titelstrijd voor junioren. Op de eerste dag verzekerden twee atletes van het Zwolse PEC 1910 zich van eremetaal. Goud was er zaterdag voor Kjell Wolters en brons voor Maureen Rots.

Kjell Wolters liet zich tot Nederlands kampioen kronen bij het verspringen. In zijn laatste afstand overbrugde de eerstejaars B-junior een respectabele afstand van 6,93 meter, precies 40 centimeter verder dan de runner-up. Ingmar van der Lucht vond zichzelf terug op de twaalfde plaats (5,83 meter). Maureen Rots stond voor de tweede keer in zeven dagen op het podium. Na het zilver van de meerkamp oogstte ze nu brons bij het hoogspringen (1,68 meter).

A-junior Bas Vos wist bij het kogelstoten met een ultieme derde poging een finaleplaats af te dwingen. De kogel landde ternauwernood binnen de sector, maar de afstand was ruim voldoende: 13,76 meter (zevende). Met 10,50 meter eindigde Lieke Miltenburg als zestiende bij de B-junioren.

Ook op de 400 meter werden er tickets voor de finale verdiend. C-junior Inge de Wolf plaatste zich bij de B-junioren brutaal voor de eindstrijd. Haar eindtijd van 59,76 seconden (series) was goed voor een dik persoonlijk record. Veerle Timmerman klokte 65,98 seconden. Bij de A-junioren kwalificeerde Wilmke Boersma zich op overtuigende wijze via de halve finale. In haar heat kwam ze als eerste over de meet in 60,64 seconden. B-junior Daan Vos vond zijn Waterloo in de series (55,71 seconden). De finales worden op zondag afgewerkt.

Op de 60 meter reikte B-junior Yvette van der Worp tot de halve finale. Met een tijd van 8,31 seconden dook ze een honderdste van een seconde onder haar pr. In de halve eindstrijd knabbelde Yvette nog wat van die toptijd af: 8,28 seconden. Dat was wel het eindstation. Ook de A-junioren Bas Winkels en Robin Oenema overleefden de series. Met 7,34 seconden vestigde Bas een beste seizoenstijd. Voor Robin werd 7,58 seconden geklokt. De halve finale bleek voor beiden het hoogst haalbare. Marlon Klein tenslotte, hinkte stapte en sprong bij de A-junioren naar een pr-afstand van 9,73 meter (zesde).

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Maureen Rots, Robin Oenema, Kjell Wolters, Wilmke Boersma, Inge de Wolf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws