Golftalent Wendt gaat voor een toppositie

| 15-09-2016

Ook Julian Wendt (16) zat afgelopen weekend aan de buis gekluisterd. Collega Joost Luiten, Nederlands beste golfer, speelde de KLM Open en gooide daar hoge ogen. Sterker nog, hij won het prestigieuze toernooi. Wendt moet zaterdag zelf aan de bak, als de negende Zwolle Cup op het programma staat. “De prestatie van Luiten was hartstikke mooi. Maar of ik er iets van geleerd heb? Nee”, is hij duidelijk.

Wendt heeft dus zelf weinig aan de schitterende overwinning van Luiten. Gek is dat ook niet, want golfen is een volledig individuele sport. Daarbij komt ook nog eens dat Wendt zaterdag zelf een wedstrijd liep en daardoor niet kon zien hoe de golfer zich in de top van het klassement nestelde. De Zwollenaar deed namelijk ook al mee aan de Zwolle Jeugd Cup, zeg maar de Zwolle Cup voor jeugdige golfers. Achter Laurence Lichtenvoort Cats eindigde hij als tweede. “Dat was op zich een goede generale. Ik liep 74 + 2 en daar werd ik tweede mee. Het was al snel duidelijk dat ik de nummer één, die in dezelfde flight liep, niet kon bedreigen”, zegt Wendt, die de Zwolse baan op zijn duimpje kent. Het is zijn ‘home course’, hij traint en speelt er vaak. Het succes is dus niet helemaal uit de lucht gegrepen.

Voor de student van het Centre for Sports & Education (CSE), daar waar hij drie keer per week golft, staat zaterdag de volgende uitdaging te wachten. Dan speelt hij wederom op Zwolle, ditmaal voor de Zwolle Cup. “Natuurlijk is die wedstrijd belangrijker dan de Zwolle Jeugd Cup. Na de Jeugd Cup heb ik veel op de driving range gestaan, zodat ik er zaterdag helemaal klaar voor ben.” Wendt start zaterdag in flight 16, die om 10.56 uur vertrekt. Hij krijgt gezelschap van Klaas Dekker en clubgenoot Bart Bakker Schut. “Als je in een flight met sterke jongens zit, dan kun je jezelf daar aan op trekken. In dit geval weet ik dat niet. Klaas Dekker ken ik niet en dus weet ik niet wat ik van hem kan verwachten. Met Bart Bakker Schut heb ik nog in het eerste team van Golfclub Zwolle gespeeld. Dat wordt in ieder geval gezellig.”

Na zijn tweede plaats in de Zwolle Jeugd Cup hoopt Wendt ook aankomende zaterdag mee te doen om de prijzen. Natuurlijk wil hij winnen. “Dat is wel lastig, want er doen veel goede golfers mee. Ik moet dan een ronde onder de 74 lopen. Dat zou op zich kunnen, maar dan nog weet ik niet of dat voldoende is. Ik hoop vooral in de top drie te eindigen”, zegt Wendt, die qua handicap (2.4) wel tot de topspelers behoort. Alleen Bas Vermeulen en Walt van der Kolk zitten lager. “De score is natuurlijk belangrijk, maar ik wil vooral goed spelen. Dan zie ik wel waar het gaat eindigen.”

Golfclub Zwolle, Golf, Julian Wendt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws