Golfers klaar voor debuut in hoofdklasse

| 17-03-2016

“Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons kunnen handhaven in de hoofdklasse.” Dit zegt golfer Ente Bosma jr. die zaterdag 26 maart met het eerste herenteam van Golfclub Zwolle debuteert in de hoofdklasse, het hoogste niveau in Nederland. “Ik ben blij dat de samenstelling van het team gelijk is gebleven aan 2015. Juist de teamspirit heeft ons vorig jaar promotie naar de hoofdklasse gebracht.”

De 32-jarige Bosma speelt al vanaf zijn zestiende in het eerste team van Golfclub Zwolle. “Ik ben inmiddels de nestor van het team. Vanzelfsprekend ben ik blij dat ik nog op dit niveau kan spelen. Maar ik ben vooral trots op het feit dat ik omringd word door vijf veel jongere gasten. Bart Bakker Schut (22), Walt van der Kolk (22), Philip Liebrecht (21) en met name Floris-Jan Oosterhof (18) en Julian Wendt (16) zijn stuk voor stuk enorme talenten die zich dankzij het technische jeugdbeleid van de vereniging razendsnel hebben ontwikkeld.” Dat golf op dit niveau topsport is blijkt uit de woorden van Ente Bosma. “Wil je dit niveau bereiken, dan moet je niet alleen over veel talent beschikken, maar ook minimaal twintig uur in de week trainen om je in deze technische sport talent verder te ontwikkelen.”

Naast de talloze individuele trainingsuren hebben de heren de afgelopen vijf maanden drie keer in de week in teamverband getraind. “Behalve allerlei technische trainingen bestaat de voorbereiding ook uit fysieke trainingen in het krachthonk. En met name de laatste zes weken hebben we ondanks de weersomstandigheden zoveel als mogelijk oefenwedstrijden gespeeld om maar zoveel mogelijk holes in de benen te krijgen. We spelen namelijk op een competitiedag 36 holes: achttien holes met z’n tweeën, zogenaamde foursomes, en achttien holes individueel.” De voorbereidingen op de competitie zijn afgesloten met een vierdaagse trainingsstage in Noord-Frankrijk, waar de Zwolse golfers dagelijks van ‘s morgens acht uur tot ‘s avonds zes uur op de golfbaan hebben gestaan.

Zaterdag 26 maart slaan de Zwollenaren af op Almeerderhout (Almere) tegen de Noord Nederlandse. Amelisweerd is 2 april op Houtrak (Halfweg) de tegenstander van Zwolle. Een week later speelt het team op De Hoge Kleij (Leusden) tegen Almeerderhout. Zaterdag 16 april is op de baan van Amelisweerd (Utrecht) De Hoge Kleij de tegenstander en de week daarop speelt Zwolle op de Koninklijke Haagsche (Den Haag) tegen Houtrak. Op 30 april bezoeken de tegenstanders de baan in Zwolle. De competitie wordt 7 mei afgesloten op de Noord Nederlandse (Glimmen) tegen de Koninklijke Haagsche. Captain Bosma sluit af met een opmerking waar het in de sport altijd om draait. “Het belangrijkste is dat we met elkaar gaan genieten van deze voor Zwolle unieke ervaring.”

Golfclub Zwolle, Golf, Walt van der Kolk, Floris-Jan Oosterhof, Julian Wendt, Bart Bakker Schut, Ente Bosma, Philip Liebregt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws