Golfclub Zwolle gaat voor hoogste niveau

| 09-04-2014

Het eerste herenteam van Golfclub Zwolle begint aankomende zondag aan de competitie. Afgelopen seizoen kwam de ploeg twee punten tekort om te promoveren naar de hoofdklasse, maar voor dit seizoen draaien de heren niet om de doelstelling heen. “Wij zijn goed genoeg om bovenaan te eindigen”, zegt teamlid Walt van der Kolk. “Uiteindelijk willen we dan doorstromen naar de hoofdklasse.”

© Annet van Raalten

De Zwolse golfformatie speelt dit seizoen opnieuw in de eerste klasse, de Jupiler League van het golfen. “Zo moet je het een beetje zien. Wij spelen in de eerste klasse, de hoofdklasse is het allerhoogste niveau”, vertelt Van der Kolk. Hij speelt samen met Arjan de Haas, Floris-Jan Oosterhof, Ente Bosma, Rowan Blankers en Bart Bakker Schut in het eerste herenteam van de golfclub. De zes heren speelden afgelopen seizoen ook al in de eerste klasse, maar verzamelden toen net te weinig punten om deel te nemen aan de play-offs om promotie. “We hadden de pech dat we in een sterke poule speelden”, weet Van der Kolk. “Maar dit jaar lijkt dat niet het geval. Ik verwacht dat wij zeker in aanmerking komen voor promotie.”

De huidige competitie begon afgelopen zondag al, maar Zwolle fungeerde op de eerste speeldag als gastheer. Zodoende konden Van der Kolk en zijn teamgenoten de opponenten alvast bekijken. “Je ontvangt dan de vier andere tegenstanders, die het op jouw baan tegen elkaar opnemen. Ik denk dat de Sallandsche het dichtst bij ons in de buurt komt. Daarnaast spelen we ook nog tegen Hooge Graven, De Gelpenberg en De Groene Ster.” De golfwedstrijden bestaan uit twee verschillende disciplines. “Je speelt tijdens een wedstrijd de spelvormen matchplay en foursome. Matchplay is individueel, terwijl je bij foursome in duo’s speelt. Maar dan wel met één bal.”

Zondag bleek het team van de Sallandsche met 5-13 te sterk voor Hooge Graven, terwijl De Gelpenberg met diezelfde cijfers won van De Groene Ster. “Deze uitslagen lagen voor de hand, we hadden de tegenstanders al zo ingeschat”, zegt de Zwolse golfer. Met de ploeg bereidde hij zich in Spanje voor op de competitie. “We hebben daar een goede trainingsweek gehad. ’s Morgens speelden we verschillende spelvormen tegen elkaar en ’s middags deden we individuele oefeningen. Heel nuttig.” Aankomend weekend begint de ploeg aan de competitie. In Emmen speelt het tegen Hooge Graven. “Ik denk dat wij er met kop en schouders bovenuit moeten steken, maar het is ook een kwestie van doen. De kwaliteiten zijn in ieder geval aanwezig.”

Golfclub Zwolle, Golf, Walt van der Kolk, Floris-Jan Oosterhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws