Goede winter Arne Mulder: ‘Ging niet gek’

| 14-03-2017

Voor hardloper Arne Mulder zit het winterseizoen erop. De Zwolse atleet focuste zich de afgelopen periode op de cross, waarop hij keurige prestaties noteerde. Op het Nederlands kampioenschap kwam hij tot een zestiende tijd en dat stemde hem tevreden. Als klap op de vuurpijl liep hij op de CPC Loop in Den Haag naar een achtste tijd. “Dat was een bonus, een soort toetje. En het ging op zich niet gek”, lacht Mulder.

© Annet van Raalten

De CPC Loop in Den Haag was de afsluiter van zijn winterseizoen. Waar zijn aandacht in de gehele periode op de cross lag, sloot hij in de Hofstad af met een halve marathon. Mulder liet daar zien waar hij toe in staat is en dat zonder enige vorm van specifieke training. Zijn 1:10:44 was goed voor de achtste tijd en daarmee meldde de Zwollenaar zich net achter nationale toplopers als Michel Butter en Koen Raymaekers. “Dat klopt ja, ja… Het was geen lullig deelnemersveld”, reageert Mulder een beetje beduusd, misschien zelfs wel verlegen, op de feiten. Toch had hij voor de race een andere tijd in gedachten. “Samen met mijn trainer gokte ik stiekem op een nieuw PR. Die staat nu op 1:09:31. Helaas lukte dat niet.”

Daarmee kwam er voor Mulder een einde aan een periode vol crossen. Hij deed onder andere mee aan de Cross League Oost, die hij vorig jaar nog op zijn naam zette. Ditmaal moest hij zijn meerdere erkennen in Koen Vossers, vorig jaar de nummer twee. “De rollen waren nu omgedraaid. Vorig jaar won ik alles en werd hij telkens tweede, nu was het andersom. Al met al heb ik een goed seizoen gedraaid en heb ik mooie wedstrijden gelopen”, zegt Mulder, die wel wat gas terug moest nemen. Het niet winnen van de Cross League is daar een gevolg van. “Ik was te vermoeid, er gaat op dit moment ook meer energie naar mijn werk en studie. Samen met mijn trainer heb ik gedaan wat ik kon. En dat is geen onverstandig besluit geweest. Ik voel me zeker niet slecht nu.”

© Annet van Raalten

Het crossen gaat voor Mulder bijna geruisloos over in het werk op de baan. Deze week doet hij nog rustig aan, maar daarna gaat de knop al om. “Op de baan richt ik me nog steeds op de kortere afstanden, daarop wil ik mijn persoonlijke record weer aanscherpen. Daarmee wil ik een basis leggen voor de langere afstanden op de weg.” Want daar ligt nog altijd de ambitie van Mulder. De 10 kilometer, de halve marathon en uiteindelijk zelfs de marathon. “Die heb ik één keer gelopen en dat vond ik fantastisch. Om sneller te kunnen, moet ik eerst zorgen dat het aan de onderkant harder gaat. Daar neem ik de tijd voor, want er zit zeker nog rek in.”

PEC 1910, Hardlopen, Arne Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws