Goede tijd brengt Gunnewijk niet verder

| 07-04-2012

Loes Gunnewijk gaat als nummer vijf van het klassement de laatste etappe van de Energiewacht Tour in. Eén plekje lager dan voorafgaand aan de ploegentijdrit van zaterdagmiddag, waarin Gunnewijk met Team GreenEdge tweede werd. De tijd was niet genoeg om Trixi Worrack (Lululemon) achter zich te houden. GreenEdge was veertig tellen langzamer, terwijl Gunnewijk negentien seconden voorsprong had.

Op verzoek van enkele wielrensters maakte de ploegentijdrit van 26,5 kilometer dit jaar voor het eerst deel uit van de meerdaagse etappewedstrijd in Groningen. Het WK wielrennen in Limburg (september) kent ook voor het eerst een ploegentijdrit voor merkenteams en in de aanloop daar naartoe is de rensters een handreiking gedaan. Dat ging zaterdag niet alleen de buitenlandse teams van Lululemon en GreenEdge goed af, maar ook Rabobank en het AA Drink Cycling Team van de Zwolse Kirsten Wild kwamen goed voor de dag.

Met nog vier teams onderweg zette AA Drink in 37.37 de snelste tijd neer en leek Wild goede zaken te gaan doen voor het algemeen klassement. Team GreenEdge (36.31) en Rabobank (37.04) bleken echter ruim sneller, maar Lululemon greep in een toptijd van 35.52 de winst. Marianne Vos moest daardoor haar leidende positie in het klassement afstaan, zij verloor teveel seconden op Team Specialized-Lululemon dat de tijdrit won. Ina Yoko Teutenberg leidt nu het klassement voor Ellen van Dijk. Vos bleef Trixi Worrack nog wel net voor.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, AA Drink Cycling Team, Orica-AIS

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws