Goede test BB-lopers in midwintermarathon

| 06-02-2011

Negen leden van de Zwolse vereniging BB-lopers hebben deelgenomen op één van de afstanden tijdens de Centraal Beheer Achmea Midwintermarathon in Apeldoorn. Ongeacht de afstand ondervonden alle lopers in de eerste helft van hun race flinke tegenstand van de wind, die de hoop op snelle tijden al direct na het startschot deed wegwaaien. En hoewel de tweede helft van het parcours bergafwaarts ging, kon het verlies maar deels worden gecompenseerd.

Op de Hollander Techniek Mini-Marathon liepen zes BB-lopers mee. Hans Lindeboom legde de 18,5 kilometer in een tijd van één uur en vijf minuten af, terwijl nieuwkomer Jeroen Bonhof er twee minuten langer over deed. Bernard Nitrauw was één uur en elf minuten bezig. “De race heb ik goed opgebouwd en ik ben niet te snel gestart. De heuvels onderweg nam ik ook gemakkelijk, terwijl ik in de slotkilometers kon blijven versnellen. Ik kon er zelfs nog een eindsprint uitpersen”, sprak Nitrauw tevreden na afloop. Borre de Gier (1 uur 14), Peter Gils (1 uur 22) en IJsbrand Reijneveld (1 uur 28) waren de overige drie BB-lopers op deze afstand.

Op de kortste afstand van acht kilometer liepen Lieve Tollet, Wilco Voulon en Patricia Seinen zondag mee. Zij waren uiteraard binnen het uur klaar. Ze passeerden de finishlijn na respectievelijk 33.15 minuten, 34.23 minuten en 37.11 minuten. Voor Lieve betekende dit een verbetering van drie minuten ten opzichte van vorig jaar.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Hans Lindeboom, Borre de Gier, IJsbrand Reijneveld, Lieve Tollet, Wilco Voulon, Jeroen Bonhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws