Goede prestaties THOR Zwolle in Vollenhove

| 12-11-2018

Meerdere atleten van THOR Zwolle hebben zaterdag prima prestaties neergezet tijdens de survivalrun van Vollenhove. Zo kwam Gwen Kelderman bij de jeugd tot een knappe tweede plaats, terwijl ObstacleFit-atleet Rik van het Klooster een vijfde plaats liet noteren.

Kelderman loopt wedstrijden waarin de tegenstanders gemiddeld twee jaar ouder zijn, maar ook in Vollenhove deerde dat haar niet. De hoofdprijs zat er niet in, maar toch kwam ze knap tot een tweede plaats. Bij de jeugd survivalrun jongens 12-14 jaar vestigde Quinten Bierenbroodspot zich bij de top twintig van Nederland. Hij kwam tekort om mee te gaan met de kop van de wedstrijd en eindigde uiteindelijk als zestiende. Ook was er in Vollenhove een ObstacleFit-run, een combinatie tussen bootcamp en obstakels. Rik van het Klooster kwam op de 5 kilometer tot een vijfde plaats, terwijl het duo Jordie ter Steege en Erik-Paul van der Kol derde werd op de koppelrace.

De deelnemers aan de topklasse middenlange survivalrun kregen over 13 kilometer een aantal pittige en lange klimcombinaties voor hun kiezen. Kim Lammers haalde bij de dames toch een knappe dertiende plaats. Bij de heren verloor favoriet en Nederlands kampioen Thom van Cappellen zijn schoen en daardoor moest hij de winst laten aan Jesse de Heer uit Doorn. Op de korte survivalrun liet oude rot Jeroen Schuurman zich gelden met een puike zesde plek in de sterke categorie voor 40-plussers. Bij de dames was er een derde plaats voor Ivelina Starreveld, terwijl senior Niels Wieringa ook een knappe prestatie neerzette. Voor het parcours van 8 kilometer had hij iets meer dan een uur nodig en werd daarmee zesde.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws