Goals zijn een visitekaartje voor Mellema

| 14-10-2016

Brend Mellema begon het huidige voetbalseizoen in het tweede elftal van WVF. De aanvaller kwam over van de A-junioren en ging het maar eens proberen. Hij speelde welgeteld één wedstrijd in dat team, want daarna werd hij al overgeheveld naar de hoofdmacht. Eerst om een periode van blessureleed te overbruggen, inmiddels is het permanent. Zaterdag maakte hij twee doelpunten, dinsdag werd hij officieel toegevoegd aan de eerste selectie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Mellema stond twee jaar geleden op het punt om het prestatieve voetbal te verlaten. Na één jaar in de A-junioren vond hij het wel mooi geweest en wilde hij met zijn vrienden een team oprichten, bij een andere vereniging. Zover kwam het niet. Het vriendenteam kwam er nooit en Mellema werd overgehaald om toch nog maar een jaar in de A1 van WVF te gaan spelen. Hij deed dat en halverwege werd al besloten om ook nog een jaar senioren te gaan proberen. Hoe snel is het daarna gegaan. Hij kwam bij het tweede, werd na één wedstrijd al bij de eerste selectie gehaald en afgelopen weekend maakte hij zijn eerste twee treffers. WVF won met 2-0 van Quick ’20, Mellema was de gevierde man.

“Ik was een beetje aan het zoeken naar die goals en was sowieso al blij met mijn eerste doelpunt. Die tweede zorgde voor nog meer vreugde”, geeft de kersverse goalgetter aan. Zo wil je stoppen en zo ben je de hoop in bange WVF-dagen. Want het ging de club de afgelopen tijd nou niet bepaald voor de wind. De promotie naar de hoofdklasse werd gevolgd door tweemaal degradatie en zodoende komen de Zwollenaren op dit moment uit in de tweede klasse. Daarin begon het niet best, bivakkeerde het zelfs even in de onderste regionen. “We hadden, en hebben trouwens, de punten nodig. Want in het begin ging het niet heel goed. Nu zijn we overgestapt naar 4-4-2 en dat gaat een stuk beter”, vertelt Mellema.

De jongeling speelt zijn wedstrijden voornamelijk als spits, net als in de jeugd. Twee weken geleden vormde hij een duo met Peter van de Streek, tegen Quick ’20 stond Hessel Berends naast hem. De twee goals tegen Quick smaakten mierzoet en roepen tevens om een vervolg. “Ik hoop dat het zo doorgaat, zeker wat betreft die doelpunten. Verder sta ik er open in hoor en wil ik vooral lekker voetballen”, zegt Mellema, die zich door zijn goals duidelijk heeft gemeld aan het front. Het vervolg kan nooit lang uitblijven. Misschien zaterdag al wel, als WVF op bezoek gaat bij Den Ham.

Voetbal, WVF, Tweede klasse H

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws