Goalies vinden weg naar Keeperzbattle

| 09-06-2016

De Zwolse AVIATA Keeperszbattle is in trek. Op woensdag 15 juni organiseert Alrik van den Berg de tweede editie van het evenement, waaraan dit jaar keepers van bijna alle Zwolse voetbalverenigingen meedoen. Op Sportpark De Vegtlust van Berkum gaan in ieder geval twaalf doelmannen de strijd met elkaar aan. “Dat kunnen er nog veertien worden, maar het is sowieso al groter dan vorig jaar”, zegt Van den Berg.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Meer deelnemers, een logo, een naamsponsor en ook aan de randzaken wordt gedacht. Ten opzichte van de eerste editie is de Zwolse Keeperzbattle iets groter, mede omdat de Zwolse doelmannen enthousiast zijn. De A-junioren komen tijdens het evenement uit in twee poules, waarvan de nummers één en twee naar de kruisfinales gaan. De wedstrijden duren twee minuten, waarbij de deelnemers elkaar vanaf maximaal zestien meter onder vuur mogen nemen. Schiet de ene keeper de bal in de handen van de ander, dan mag de ander gaan schieten. Komt de bal op de paal, lat, of komt hij weer terug in het spel, dan ontstaat er een één tegen één-duel. “Onder de keepers leeft het heel erg en dat is leuk om te merken”, vertelt Van den Berg.

De organisator vond in het merk AVIATA een sponsor. Het bedrijf verbond haar naam aan het evenement. “De eigenaar heeft een keepersschool en verkoopt allerlei keepersspullen. Tijdens de Keeperzbattle is er ook een stand van AVIATA aanwezig.” De keepers worden 15 juni ontvangen met wat te eten en te drinken, waarna om 18.00 uur het toernooi losbarst. Zo rond de klok van 20.00 uur beginnen de finales. “Voor mij is het geslaagd als de keepers allemaal komen en er een fanatieke strijd van maken. Voor de winnaar ligt er weer een mooie prijs klaar. Hopelijk komt er ook wat publiek kijken, want dat zou het natuurlijk afmaken”, geeft de enthousiaste Van den Berg nog mee.

VV Berkum, Voetbal, Sportpark De Vegtlust

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws