Goal Smit helpt Oranje niet langs Hongarije

| 09-06-2017

Yasemin Smit en het Nederlands waterpoloteam zijn vrijdag gestrand in de kwartfinale van de Super Final in Shanghai. Oranje nam het, na een moeizaam verlopen poulefase, op tegen Hongarije en die ploeg maakte in de allerlaatste seconde het verschil: 7-8. Yasemin Smit nam in de kwartfinale één doelpunt voor haar rekening, maar dat mocht dus niet baten.

Smit en Oranje begonnen de Super Finale van de World League met groepswedstrijden tegen de Verenigde Staten, Rusland en Japan. In het duel met de Amerikanen was de Zwolse niet trefzeker en ging Oranje met 6-4 onderuit. De wedstrijd tegen Rusland leverde een 10-10 gelijkspel op, waarin Smit drie doelpunten voor haar rekening nam. De laatste groepswedstrijd werd met 8-19 gewonnen van Japan, waardoor vrijdag de kwartfinale tegen Hongarije op het programma stond. Daarin leek Nederland het tot het einde van de reguliere speeltijd vol te houden, maar toch lukte het niet. Op 7-7 trok Hongarije nog eenmaal ten aanval en in de allerlaatste seconde forceerde het daarmee de beslissing: 7-8.

Wat rest voor Oranje is de strijd om plaats vijf. Zaterdag speelt Nederland tegen Australië. “We balen uiteraard flink van dit verlies. We zullen ons spel weer analyseren en daar lering uit trekken richting de onderlinge wedstrijd in de poulefase op het WK. We willen het toernooi afsluiten met een vijfde plek”, geeft bondscoach Arno Havenga nog mee.

Waterpolo, Yasemin Smit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws