Giovanni Hiwat naar tweede niveau in Zweden

| 10-01-2019

Giovanni Hiwat zet zijn loopbaan voort op het tweede niveau in Zweden. De 25-jarige Zwollenaar, die sinds dit seizoen op amateurbasis bij PEC Zwolle speelde, verkast naar Syrianska FC, waar hij een contract tekent voor twee jaar.

De aanvaller begon zijn loopbaan bij toen nog FC Zwolle, waar hij in 2011 zijn debuut maakte. Vervolgens kwam Hiwat uit voor SC Cambuur, om daarna ook nog de shirts van Sparta Rotterdam en Helmond Sport te dragen. Aan het begin van dit seizoen meldde Hiwat zich weer in Zwolle en sloot hij zich op amateurbasis aan bij de beloften. Toch maakte hij ook sporadisch deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar tot speelminuten in de eredivisie kwam het niet.

Hiwat gaat voetballen voor Syrianska FC, uitkomend op het tweede niveau in Zweden. De competitie begint daar op 31 maart, als Syrianska een thuiswedstrijd speelt tegen Degerfors. “Ik ben blij dat we eruit zijn gekomen met Van Riemsdijk Sports, Edwin Olde Riekerink en de club. Ik ben blij dat mijn familie mij heeft gesteund en ik hoop snel minuten te mogen maken”, reageert Hiwat op zijn overgang.

Voetbal, Giovanni Hiwat, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws