Ghoochannejhad nieuwe spits PEC Zwolle

| 02-09-2019

Reza Ghoochannejhad is de nieuwe spits van PEC Zwolle. De 31-jarige aanvaller heeft zijn contract bij APOEL Nicosia laten ontbinden en tekent in Zwolle een contract voor twee seizoenen. Daarmee heeft trainer John Stegeman in ieder geval zijn gewenste dubbele bezetting in de punt van de aanval.

© PEC Zwolle Media

Stegeman liet donderdag al doorschemeren dat hij er in de punt van de aanval graag een speler bij wilde hebben. Graag eentje die complementair zou zijn aan Lennart Thy, de spits die in de afgelopen twee wedstrijden de aanvoerdersband droeg. Daarmee zou de technische staf eventueel ook eens een andere speelwijze kunnen kiezen. In die lijn paste de interesse in Andrija Novakovich, die over moest komen van Reading. PEC bereikte een persoonlijk akkoord met de lange spits, maar bleef in onderhandeling met de Engelsen. Uiteindelijk bleek Novakovich te onderhandelen met een andere club, waardoor de deal van de baan ging.

PEC schakelde door naar een andere spits: Reza Ghoochannejhad. De Iraniër beleefde bij Heerenveen vooral een uitstekend eerste seizoen en lijkt, mits hij het niveau van dat jaar weer kan halen, voor veel clubs in de eredivisie een prima aanwinst. Het verschil tussen Novakovich, doelwit één, en Ghoochannejhad, doelwit twee, is echter groot. De spelers zijn amper te vergelijken, waaruit vooral blijkt dat PEC er hoe dan ook een spits bij wilde hebben. Kwaliteit kan Ghoochannejhad leveren, maar of hij ook complementair is aan Thy, valt te bezien.

Ghoochannejhad zelf is blij met zijn terugkeer in Nederland. “Ik ben heel blij dat ik terug ben in Nederland en in het bijzonder bij PEC Zwolle. De Nederlandse competitie ken ik door en door en spreekt mij bijzonder aan. In Zwolle ga ik mijn uiterste best doen om het team en mijzelf door te ontwikkelen. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd op 15 september, thuis tegen RKC Waalwijk.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Mike Willems

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws