Gezellige editie VG Sport Zwemmarathon

| 11-02-2019

VG Sport Zwolle, de vereniging voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking, heeft afgelopen zaterdag - met ondersteuning van Swol 1894 - weer een geslaagde editie gehouden van de tweejaarlijkse VG Sport Zwemmarathon.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zo’n 75 leden van VG Sport zwommen zoveel mogelijk baantjes in het zwembad van On Campus. Op die manier haalden zij geld op voor de vereniging. Het startschot voor de zwemmarathon werd dit keer gegeven door stadsprins Blag I. Peter Vader fungeerde als spreekstalmeester en zanger Harm Wolters zorgde voor de muzikale omlijsting. Naast de leden van VG Sport lieten ook negentien jonge leden van Swol !894 zich van hun beste kant zien, door zoveel mogelijk baantjes te zwemmen en daarmee sponsorgeld op te halen. De Zwolse zwemvereniging bestaat dit jaar 125 jaar en wilde in dat kader graag meedoen aan de VG Sport Zwemmarathon.

Gesteund door de aanwezige vrijwilligers en aangemoedigd door het publiek op de tribune werd van elk baantje een feest gemaakt. Het was hartverwarmend om de trotse gezichten van de deelnemers te zien. Na afloop van het spetterende waterfestijn kregen alle deelnemers ter herinnering nog een medaille en heuse oorkonde

Swol 1894, G-sporten, VG Sport Zwolle, On Campus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws