Gespannen Tafeltennis Zwolle degradeert

| 01-05-2011

De tafeltennissers van Zwolle zijn na één seizoen weer gedegradeerd uit de eredivisie. In de laatste wedstrijd van de competitie werd er met 5-2 verloren van Scyedam, dat daarmee de degradatieplaats overdeed aan Zwolle. Gert Kobes en Robert-Jan van der Heijden zorgden voor de Zwolse punten.

Al vanaf de eerste partij moest Zwolle in de achtervolging. Van der Heijden was veel te gespannen tegen Michel de Boer, die zo vrij simpel kon winnen. Routinier Gert Kobes wist wel zijn partij te winnen, waarna het duel tussen René Waterreus en Gerben Last als sleutelduel kon worden omschreven. Waterreus en Last ontliepen elkaar niet veel, maar het was Waterreus die met 3-2 wist te winnen na een bizarre vijfde game. De speler van Scyedam kwam met 10-6 voor, maar hij liet Last toch terugkomen tot 10-10.

Na het verloren dubbelspel van Van der Heijden en Last was het over voor Zwolle. Kobes verloor zijn tweede partij, waardoor Scyedam met 4-1 voor kwam. Van der Heijden wist zijn tweede partij nog wel winnend af te sluiten, waardoor alles aan kwam op het laatste duel tussen Koen Hageraats en Last. Hageraats bleek met gevarieerd spel te sterk voor Last, waardoor degradatie voor Zwolle een feit werd.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Gerben Last, Gert Kobes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws