‘Gescoord op momenten dat het moest’

| 24-02-2018

Berkum heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen AZSV met 4-2 gewonnen. De Zwolse hoofdklasser kreeg het na rust nog knap lastig met de laagvlieger, maar haalde uiteindelijk toch de drie punten binnen. “We hebben een aardige eerste helft gespeeld, waarin wij een terechte voorsprong namen. Daarna kwamen we nog een paar keer in een hachelijke situatie”, zegt Berkum-trainer Arno Hoekstra.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

AZSV kreeg na een minuut of vijf de eerste reële scoringskans, toen Joost Rasing met een lange bal op weg naar het Zwolse doel werd gestuurd. Berkum-keeper Dominic van Hoof kwam echter goed uit en onderschepte bijtijds. Even later viel de openingstreffer aan de andere kant. Jordi Lemmens leverde een hoge voorzet af, die door Johnsen Bacuna achter AZSV-keeper Harm ter Maat werd gekopt: 1-0. Daarmee was het nog lang niet beslist, want met een kwartier op de klok kroop Berkum door het oog van de naald. Brian Hogeweide zag een vrije trap via de onderkant van de lat uit het doel gaan. In de 25ste minuut nam de thuisclub verder afstand. Na een ingooi maakte AZSV opnieuw defensieve fouten, waarna Ruud Wellenberg de 2-0 binnen schoot.

AZSV kwam na rust gedreven uit de startblokken, wat al direct een kans voor Joost Rasing opleverde. Die ging er nog niet in, maar na tien minuten deden de bezoekers wat terug. Robin Thuss krulde een vrije trap fraai over de Berkumse muur en achter keeper Van Hoof: 2-1. De Achterhoekers leken op weg naar de gelijkmaker, maar dat liep anders. Met nog een minuut of twintig te gaan kreeg Ruud Wellenberg een tik, maar scheidsrechter Boringa paste goed de voordeelregel toe. Daardoor kwam Bacuna in balbezit en de Zwolse vleugelspits maakte door een fantastische uithaal de 3-1.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het verzet bij AZSV leek daarmee gebroken, al moest keeper Van Hoof nog enkele keren handelend optreden om de aansluitingstreffer te voorkomen. Die viel pas in de slotminuut, toen Rasing te makkelijk door het centrum kon lopen: 3-2. In blessuretijd herstelde Berkum de marge van twee goals echter weer. Mark Bloemendaal legde goed af op Chris van der Meulen en de Berkum-topscorer maakte het karwei koel af: 4-2. “Gelukkig hebben we gescoord op de momenten dat het moest”, aldus Hoekstra.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws