Geschorste speler kost CSV ’28 punten

| 13-02-2017

De KNVB heeft vierdeklasser CSV '28 een flinke draai om de oren gegeven. De Zwolse ploeg stelde in de uitwedstrijd van 3 december bij Wijthmen een niet-speelgerechtigde speler op, waarop de bond besloot om de zege reglementair (3-0) aan Wijthmen toe kennen. Daarnaast kreeg CSV ook nog eens drie punten in mindering. De club buigt zich inmiddels over eventuele vervolgstappen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wedstrijd tussen Wijthmen en CSV ‘28 werd gespeeld op 3 december en leverde CSV een klinkende 1-4 overwinning op. Later bleek echter dat de ploeg uit Stadshagen in Jalal El Hamdouny een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. Hij werd twee jaar geleden voor drie jaar geschorst, maar speelde destijds elders. Bij CSV was zijn schorsing echter niet bekend, waardoor hij tegen Wijthmen gewoon inviel. Dat viel ook de KNVB op en uiteindelijk volgde er een straf. “Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid bij de speler zelf, hij had het door moeten geven. Maar hij heeft wel gewoon een spelerspas gekregen. We kijken naar onszelf, maar kijken ook of de KNVB het anders had kunnen doen. We leggen ons er niet bij neer”, geeft bestuurslid Tommy Luhukay aan.

De straf heeft flinke gevolgen voor de uitgangspositie van CSV ’28. De ploeg doet in de vierde klasse C mee om de vierde plaats, die aan het einde van de rit mogelijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Door de straf lijkt de vierde plaats ver weg. CSV levert in totaal zes punten in en zakt daardoor af naar een twaalfde plaats. De achterstand op nummer vier VSW bedraagt nu negen punten, terwijl dat er drie waren.

Voetbal, CSV ‘28, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws