Gerrit Keestra staat voor terugkeer bij VSW

| 11-04-2013

Gerrit Keestra is aankomend seizoen de trainer van vierdeklasser VSW. De Zwolse oefenmeester zwaaide al eerder drie jaar de scepter bij de ploeg uit Windesheim en trainde de afgelopen vijf seizoenen het tweede elftal van VSCO ’61. “Gerrit is een oude bekende van ons. Toen hij zich meldde, hadden wij ook niet lang nodig om hem aan te nemen”, laat voorzitter Klaas van Asperen weten.

Gerrit Keestra vervangt bij VSW de vertrekkende trainer Henry Landman, die in maart aangaf te stoppen bij de Zwolse vierdeklasser. Met Keestra hoopt de club met kleine sprongen vooruit te kunnen. “Tien jaar geleden speelden we nog nacompetitie om promotie, dat is nu wel even anders. Als we volgend seizoen bij de eerste tien kunnen eindigen, vinden wij het allang goed. Hopelijk wordt het dan aantrekkelijker voor anderen om bij VSW te voetballen, zodat we daarna langzaam de weg omhoog weer in kunnen slaan”, zegt de voorzitter, die nog twee kandidaten had voor de klus. “Er waren nog twee trainers die een gesprek hebben aangevraagd, maar wij waren snel overtuigd dat Keestra het moest worden.”

De Zwolse oefenmeester begon in het seizoen 2000-2001 bij VSW, waar hij drie jaar lang trainer was. Met de club behaalde Keestra goede resultaten door één keer vierde en twee keer derde te worden, maar promoveren deed de club niet. “We hebben hele goede ervaringen met Gerrit en zijn na zijn eerdere jaren altijd contact blijven houden. Zodoende is zijn terugkomst ook tot stand gekomen”, aldus Van Asperen. Na zijn drie seizoenen vertrok Keestra naar HFC Storica, inmiddels is de Zwollenaar alweer vijf seizoenen trainer van het tweede elftal van VSCO. Hiermee promoveerde hij van de reserve tweede klasse naar de reserve hoofdklasse, maar degradeerde na één jaar alweer naar de reserve eerste klasse.

Voetbal, VSW, Vierde klasse C, Gerrit Keestra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws