Gerben Last op weg naar Rio de Janeiro

| 24-04-2014

Voor Gerben Last is de voorbereiding op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro begonnen. De tafeltennisser maakte enige tijd geleden al bekend dat hij zich nog één keer volledig gaat richten op deelname aan de Paralympische Spelen. In 2016 worden de Spelen gehouden in Rio en daar wil de Kampenaar zich graag voor plaatsen.

© Annet van Raalten

Dat de tafeltennisser nu al gestart is met zijn voorbereidingen heeft vooral te maken met het feit dat hij zijn status bij het NOC*NSF is kwijt geraakt. “Ik heb geen toernooien meer gespeeld en ik kwam ook niet meer uit voor het Nederlands team. Dat is de reden. De status wil ik nu weer terugverdienen door diverse toernooien te spelen”, zegt Last, volgend jaar uitkomend voor Smash ‘70 in Hattem. Doordat hij zijn status is kwijtgeraakt moet hij zelf voor inkomsten zorgen om de toernooien te kunnen spelen. Deze vinden onder andere plaats in Frankrijk. En om daar te spelen is er onder andere geld nodig.

Via het sportplatform www.wijzijnsport.nl is er inmiddels een crowdfunding-actie voor Last opgezet. “Wilfred Willemsen heeft dat voor mij opgezet en hij gaat ook mijn sponsoring verzorgen. Zodoende kan ik mij helemaal richten op het tafeltennissen”, vertelt Last. Particulieren of bedrijven die de tafeltennisser willen steunen kunnen hun donatie doen via de site. Dat is mogelijk vanaf 1 mei aanstaande. Mensen die geld doneren krijgen ook een presentje van de tafeltennisser. Op de website staat vanaf 1 mei meer informatie over de zogenoemde ‘give-backs’.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Gerben Last, Paralympische Spelen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws