Gerben Last naar halve finale met team

| 27-10-2011

Het EK paratafeltennis in Split (Kroatië) is woensdag hervat met het teamtoernooi, ook wel landentoernooi genoemd. En opnieuw kwamen er flink wat spelers van Tafeltennis Zwolle in actie. De eerste dag van het toernooi gaf voor de Oranjeploeg wisselende resultaten.

Bij de dames won Wendy Schrijver (TT Zwolle) samen met Kelly van Zon in de klasse 6/7 ruim van Polen. In de gecombineerde klasse 9/10 ging Daniëlle de Jong (TT Zwolle) samen met Anthira van Wensveen met 1-3 ten onder tegen topfavoriet Turkije. Verder leek Bas Hergelink van de Zwolse tafeltennisvereniging in eerste instantie niet mee te kunnen doen aan het teamtoernooi, aangezien hij in zijn handicapklasse de enige Nederlander is. Maar datzelfde verhaal geldt voor Jean-Paul Montanus in klasse 7. En om toch mee te kunnen doen spelen ze samen in klasse 10. Voor Jean-Paul erg zwaar, omdat hij een grotere beperking heeft dan zijn tegenstanders. Van Hongarije werd dan ook met 3-0 verloren. Daarentegen boekte het duo wel een zeer dikke overwinning op Macedonië.

En in klasse 9 tot slot kwam Gerben Last in actie. De tafeltennisser van TT Zwolle vormt een team met Tonnie Heijnen (ooit speler van Flits Zwolle) en Ronald Vijverberg. De eerste wedstrijd kreeg Gerben rust, maar zijn teamgenoten klaarden de ‘klus’ Rusland gedecideerd en wonnen met 3-0. Gerben kwam wel in actie tegen Frankrijk. Door twee overwinningen van Tonnie en één van Gerben zegevierden de heren opnieuw knap met 3-0. Door deze resultaten plaatste het team zich als eerste van de poule voor de halve finale. Het komt daarin donderdagavond uit tegen Hongarije of Noorwegen. Mocht de finale worden bereikt dan wacht daarin zeer waarschijnlijk topfavoriet Oekraïne.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Gerben Last, Wendy Schrijver, Daniëlle de Jong, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws