Gelijkspel Berkum: ‘Kansen eerder benutten’

| 08-09-2018

Hoofdklasser Berkum is zaterdag op eigen veld niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen CSV Apeldoorn. De Zwollenaren lieten een wagonlading aan kansen liggen en mochten, nadat ze in de tweede helft op achterstand kwamen, uiteindelijk nog blij zijn met een punt. “We hadden de kansen eerder moeten benutten”, stelt Berkum-trainer Raymond Schuurman vast.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum nam vrijwel direct na de aftrap het heft in handen en kwam al in de openingsfase in de buurt van een voorsprong. Yannick Kaluzi en Johnsen Bacuna lieten echter kansen liggen. Na een minuut of twintig leek het de Zwollenaren toch te gaan lukken, maar uit een moeilijke hoek schoot Chris van der Meulen hard op de lat. Aan de andere kant moest Berkum-keeper Dominic van Hoof in actie komen bij een kopbal van CSV-spits Sander Krijns, die het de Zwolse defensie de hele middag bijzonder lastig maakte. Bij rust was er nog niet gescoord.

Na de onderbreking volgden er direct weer enkele kansen voor de thuisclub, maar ook nu wisten de Zwollenaren het net niet te vinden. CSV liet na een uur zien hoe het wel moest, toen Krijns via een lange bal aan het werk werd gezet. De spits nam de bal goed mee en werkte de bal in de bovenhoek: 0-1. Een flinke domper voor Berkum, maar na een offensieve wissel van coach Schuurman wist de ploeg zich toch te herpakken. In de 69ste minuut leverde middenvelder Björn Bakker uitstekend voorbereidend werk, waarna hij Kaluzi in stelling bracht. Die schermde de bal goed af en tekende uit de draai voor de verdiende 1-1.

CSV Apeldoorn mocht vervolgens hun keeper Patrick Jansen dankbaar zijn, want hij haalde een miraculeuze redding uit de kast op een inzet van Bakker. Daarmee redde hij een punt, want het eindigde uiteindelijk in 1-1. “Er worden bij ons voorin nog te veel ‘sociale ballen’ gegeven. Dan wordt er breed gelegd in plaats van zelf te schieten”, aldus Schuurman na het gelijke spel.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws