Geldprijs provincie voor Jeroen Bonhof

| 21-04-2012

BB-loper Jeroen Bonhof heeft vrijdag in het provinciehuis in Zwolle 500 euro ontvangen, omdat hij als snelste Overijsselse deelnemer finishte in de marathon van Rotterdam. Hij kreeg de prijs uit handen van gedeputeerde Bert Boerman. Jeroen liep vorige week zondag een nieuw PR en een clubrecord: 2:45:20. Bij de dames ging de prijs naar Angelique Poppe uit Wijthmen, die de marathon in drie uur en veertien minuten liep.

“Ik had vooraf een tijd in mijn hoofd die ik wilde lopen. Deze tijd liep ik niet, en dus ben ik teleurgesteld daarover. De geldprijs verzacht de pijn wel een beetje”, aldus Jeroen Bonhof op de site van BB-lopers. De geldprijs was niet het enige presentje waar de marathonloper mee naar huis ging. Hij kreeg nog een mand met Overijsselse delicatessen, een setje handdoeken van de burgemeester van Raalte en nog een glazen beeldje met inscriptie van de organisatie.

Jeroen was wel ‘verbaasd’ deze prijs te hebben gewonnen. “Ik had helemaal geen rekening gehouden met deze prijs. Ik had gehoopt om 2:35 of 2:40 te lopen. Hier kwam ik niet aan en dus had ik verwacht dat er wel mannen uit het wedstrijdvak sneller zouden zijn voor de provincie. Mijn partner wees me er naderhand op dat ik toch had gewonnen. Deze prijs motiveert lopers op dit niveau om door te gaan met hardlopen.”

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Angelique Poppe, Jeroen Bonhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws