Gekwetst Regio Zwolle Volleybal pakt punt

| 21-01-2017

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdagmiddag met 3-2 verloren op bezoek bij Talent Team Papendal. De ploeg van coach Redbad Strikwerda had een overwinning nodig om de hoop op de kampioenspoule nog enigszins in leven te houden, maar kwam niet verder dan een punt: 23-25, 25-22, 28-26, 19-25 en 15-11. “Wat we hebben laten zien, was prima. Ze hebben er keihard voor gewerkt”, concludeert Strikwerda.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het was een wedstrijd die door Regio Zwolle Volleybal vast en zeker met rood onderstreept stond. De geplaagde formatie zoekt naar de ommekeer en wat is op zo’n moment beter dan een lager geklasseerde tegenstander. Weinig, zou je zeggen, maar dat bleek voor de Zwollenaren niet op te gaan. Op bezoek bij Talent Team was de eerste set met 23-25 voor Regio Zwolle Volleybal, maar vervolgens keerde de thuisploeg de zaak om. Via een 25-22 setzege werd het weer 1-1 en in extremis haalde Talent Team ook de derde set binnen: 28-26. “We hadden veel gekwetsten, waardoor we alleen een passer en een spelverdeelster als wissel hadden. Het was mooi om te zien dat de sfeer binnen de lijnen goed bleef. Daar ben ik zeer blij mee”, zegt Strikwerda.

De vierde set was op duidelijke wijze voor Regio Zwolle Volleybal. In de gehele set gingen de bezoekers voorop en dat leverde een 19-25 setwinst op. De vijfde en beslissende set was met 15-11 voor Talent Team, dat zodoende met twee punten aan de haal ging. “Het is jammer dat we het niet af konden maken, maar na 10-11 was het gebeurd. Toch zijn we als team prima op de been gebleven”, vindt Strikwerda, die dat meeneemt naar de komende weken. “Het is bijna onmogelijk om bij de top zes te eindigen, dat is niet waarschijnlijk. In de komende periode willen we in ieder geval als team groeien. Qua gedrag, het onvoorwaardelijke om voor elke bal te gaan. Dit was een prima eerste stap.”

Volleybal, Redbad Strikwerda, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws