Gehavend Tyfoon komt te kort tegen ABS

| 25-03-2012

De handbaldames van SV Tyfoon hebben zondag een 21-13 nederlaag moeten slikken tegen ABS. En dat is niet zo vreemd, want als gevolg van blessures en afwezigen moest de Zwolse ploeg aantreden met maar liefst zes speelsters die normaal in de B-jeugd uitkomen. De heren van Tyfoon speelden zondag hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Erix 2. Het team begon zwak, maar wist in de tweede helft wel naar een grote 12-33 overwinning uit te lopen.

Ondanks dat de gemiddelde leeftijd zondag nog geen zeventien jaar was, speelde Tyfoon uitstekend en nam het onder aanvoering van de pas 14-jarige Daniëlle Wendt brutaal een 1-4 voorsprong. Pas bij 9-8 kwamen de dames van ABS voor het eerst op voorsprong, die ze vervolgens uitbouwden tot een 11-8 ruststand. Na de rust kwam Tyfoon nog terug tot één doelpunt, daarna liep de Bathmense thuisploeg uit. ABS wist wel te scoren, terwijl Tyfoon net iets te vaak miste. Zo won ABS terecht, maar uiteindelijk geflatteerd met 21-13. De treffers aan Zwolse kant werden gemaakt door Mariska Jans, Marissa Hersevoort (4), Daniëlle Wendt (3) en Emma Hissink Muller (2).

In Lichtenvoorde speelde het herenteam van Tyfoon tegen Erix 2 de laatste wedstrijd van het seizoen. In de openingsfase bleken beide teams nagenoeg gelijkwaardig, maar dankzij een paar snelle aanvallen liep Tyfoon toch eenvoudig uit naar een 10-15 voorsprong bij rust. De tweede helft schakelde Tyfoon om naar een zes-nul verdediging en dat bleek hét middel te zijn om Erix het leven zuur te maken. De thuisploeg wist maar liefst twintig minuten geen enkel punt te maken, terwijl Tyfoon aanvallend juist op dreef kwam. Tyfoon wist, onder meer via een paar schone lobjes van Robert ter Stege, makkelijk naar 12-33 uit te lopen.

Handbal, SV Tyfoon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws