Gehavend Travelbags/HV Zwolle onderuit

| 27-11-2017

De herenploeg van Travelbags/HV Zwolle is zaterdagavond onderuit gegaan op bezoek bij Minerva. De Zwolse formatie trad door de afwezigheid van Hans Kan, Lesley Rigter en Luuk Broers gehavend aan en moest met 24-20 haar meerdere erkennen in de tegenstander. De dames van HV Zwolle weten weer wat verliezen is, want op bezoek bij Groessen lieten zij de eerste punten liggen: 26-24.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse mannen hebben het een niveautje hoger lastig en dat bleek ook wel bij Minerva uit Gaanderen. Al snel keek HV Zwolle daar tegen een achterstand aan, maar door een goal van Erwin van der Meij ging het vervolgens lang gelijk op. Minerva kwam wel even op een voorsprong van twee doelpunten, maar dat werd keurig van antwoord voorzien door Stefan Bult en Mark Brijan. Bij rust stonden de Zwollenaren zelfs met 10-11 voor. Na de onderbreking lukte het niet om die marge vast te houden. Minerva liep uit naar 20-15 en dat kon Zwolle niet meer rechtzetten. Er werd nog wel een poging gewaagd, maar kleiner dan twee punten werd het gat niet. Zodoende ging HV Zwolle met 24-20 onderuit.

Eerste puntenverlies dames
De dames van Travelbags/HV Zwolle kennen een beter seizoen, maar moesten het zaterdag voor het eerst zonder punten doen. Groessen stond binnen tien minuten met 6-2 voor, terwijl Zwolle maar moeilijk in haar spel kon komen. Door vier treffers van Marissa Hersevoort lukte het toch om de aansluiting te vinden en door wederom een goal van Hersevoort stonden de gasten bij rust met 13-14 voor. Na rust lukte het niet om de kansen te benutten, waardoor Groessen de mogelijkheid kreeg om terug te komen. Sterker nog, de thuisploeg nam een voorsprong en door onnodige gaten in de Zwolse dekking eindigde het uiteindelijk in 26-24.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws