Gehavend PEC Zwolle kopje onder bij ADO

| 22-12-2017

PEC Zwolle is er vrijdagavond niet in geslaagd om het jaar 2017 in stijl af te sluiten. De gehavende formatie van trainer John van ’t Schip speelde in Den Haag een wedstrijd om snel te vergeten, want PEC verloor met maar liefst 4-0 van ADO Den Haag. “Dit was een flinke nederlaag, maar dat had zijn redenen. We moeten hier geen drama van maken”, stelt Van ‘t Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Naast de geschorsten Dirk Marcellis en Youness Mokhtar ontbraken ook Ryan Thomas (bevalling van zijn vrouw) en Mustafa Saymak (geblesseerd geraakt in de warming-up). Door alle afwezigen debuteerde Sander van Looy centraal achterin en stond Mark Bruintjes na anderhalf jaar weer eens in de basis. Zwolle begon nog wel aardig met een poging van Kingsley Ehizibue, maar daarna was ADO heer en meester. Diederik Boer redde in het eerste kwart van de wedstrijd op inzetten van Sheraldo Becker, Bjorn Johnsen en Erik Falkenburg. Uit een hoekschop kopte Falkenburg na 23 minuten de 1-0 tegen de touwen. Daarna had Zwolle nog wel wat kansjes op de 1-1. Wouter Marinus zag zijn poging gekeerd worden, terwijl Terell Ondaan oog in oog met Robert Zwinkels stond na een lange bal van Van Looy. Doelman Zwinkels was op tijd uit zijn doel om de gelijkmaker te voorkomen. Vlak voor rust besliste Johnsen het duel met een kopbal uit een vrije trap (2-0).

Met Stef Nijland in de ploeg in plaats van Erik Israelsson probeerde PEC Zwolle er in de tweede helft nog een wedstrijd van te maken. Het leverde wat gevaar op van Younes Namli, maar Zwinkels kon de pogingen keren. Vlak daarna breidden Falkenburg en Johnsen de score uit tot 4-0. Voor trainer Van ‘t Schip het sein om de jongelingen Shaquille Woudstra en Rogier Benschop speeltijd te geven. Voor eerstgenoemde eindigde de invalbeurt in een drama, want hij moest al na vijf minuten geblesseerd afhaken. Benschop maakte zijn debuut, wat een klein lichtpuntje was. “We moeten terugkijken op wat we hebben neergezet in de eerste seizoenshelft. Nu moeten we zorgen dat iedereen weer fit wordt voor de tweede seizoenshelft”, aldus John van ‘t Schip.

Na de winterstop komt PEC Zwolle op zaterdag 20 januari weer in actie voor de competitie. Om 19.45 uur wacht in het MAC3PARK Stadion NAC Breda.

Wedstrijdstatistieken:
ADO Den Haag: Zwinkels, Ebuehi, Beugelsdijk, Bakker, Meijers, Gorter, (86. B. Kuipers) El Khayati (88. Van Kins), Immers, Falkenburg (83. Duplan), Becker, Johnsen

PEC Zwolle: Boer, Ehizbibue, Van Looy, Van Polen, Bruintjes (72. Woudstra), Dekker, Bakker, Marinus (72. Benschop), Namli, Ondaan, Israelsson (46. Nijland)

Scoreverloop:
23. 1-0 Erik Falkenburg
44. 2-0 Bjorn Johnsen
52. 3-0 Erik Falkenburg
63. 4-0 Bjorn Johnsen

Gele kaarten:
Bram van Polen, Rick Dekker, Stef Nijland (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Björn Kuipers

Toeschouwers:
11.107

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws