Gehavend FC Zwolle wacht lastige avond

| 26-01-2012

FC Zwolle gaat vrijdagavond op bezoek bij FC Dordrecht. Het lijkt op voorhand een lastige avond voor de ploeg van trainer Art Langeler te worden. Niet alleen is de ploeg wat stroef uit de startblokken gekomen na de winterstop, de ploeg heeft bovendien nog altijd last van een aardige lijst afwezigen in verband met de nodige blessures.

Aan de lange lijst met geblesseerde spelers is ook Ruud ter Heide toegevoegd. De aanvaller, onlangs op huurbasis overgekomen van FC Emmen, verliet maandag de training met een ingescheurde enkelband. Hierdoor is de spoeling voorin opnieuw erg dun geworden voor trainer Langeler, die daarom tegen FC Dordrecht voor dezelfde voorhoede kiest als de afgelopen twee wedstrijden. Joey van den Berg zal spelen in de spits, Norair Mamedov op de rechterflank en clubtopscorer Nassir Maachi vanaf links. Christiaan Cicek keert na een langdurige liesblessure waarschijnlijk wel weer terug in de selectie.

FC Zwolle draait nog niet zoals het voor de winterstop wel deed. In die fase werd er liefst tien keer op rij gewonnen. Het spel was weliswaar niet altijd attractief, maar er was wel altijd controle over de wedstrijd. Dat laatste miste de ploeg tegen Sparta (2-0 verlies) en Almere City FC (3-2 winst). Tegen de Almeerders keek Zwolle immers al na een kwartier spelen tegen een 0-2 achterstand aan. Zwolle won het duel uiteindelijk in de slotfase door een treffer van aanvoerder Arne Slot.

Tegenstander Dordrecht is momenteel vooral bezig met zaken naast het veld. Trainer Theo Bos legde begin deze maand zijn werkzaamheden neer, nadat bij de 46-jarige Bos kanker werd geconstateerd. Op het veld gaat het met de Schapenkoppen echter uitstekend. Afgelopen zondag verloor de ploeg weliswaar met 2-0 bij Sparta, maar door een goede serie vlak voor de winterstop schoof Dordrecht op naar de zevende plaats op de ranglijst. Het duel in Dordrecht begint vrijdagavond om 20.00 uur. Scheidsrechter van dienst is de heer Wegereef. Thuisblijvers kunnen het duel live volgen op Eredivisie Live 2.

Voetbal, FC Zwolle, Jupiler League, Christiaan Cicek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws