Gehandicaptensport centraal bij FC Zwolle

| 26-03-2010

De tweede week van april staat voor FC Zwolle voor een groot deel in het teken van de gehandicaptensport. Voetballers van FC Zwolle bezoeken verschillende organisaties en als afsluiting van de week staat de gehandicaptensport centraal bij de thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Als voorproefje op de week van de gehandicaptensport bezoeken enkele spelers van FC Zwolle op maandag 29 maart De Twijn, een onderwijscentrum voor leerlingen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar, met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. De spelers geven daar een training aan het voetbalteam. Ditzelfde doen zij donderdag 8 april bij WRVZ De Boog, een zaalvoetbalorganisatie voor spelers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

De thuiswedstrijd van vrijdag 9 april, FC Zwolle - FC Volendam, belooft een fantastische avond te worden voor vele gehandicaptensporters. Er wordt om 18.30 uur een voorwedstrijd gespeeld door de gehandicaptenteams De Steenrots ‘t Harde en Driemaster/Meekelenkamp Zwolle en tijdens de rust van de hoofdwedstrijd worden er penalty’s genomen door G-voetballers. FC Zwolle heeft bovendien enkele honderden toegangskaarten beschikbaar gesteld voor G-sporters en hier is met veel enthousiasme op gereageerd.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Zwolle en FC Volendam zal er door Fonds Gehandicaptensport worden gecollecteerd bij de ingangen van het FC Zwolle Stadion. Fonds Gehandicaptensport financiert met de opbrengst talloze projecten, zodat lang gekoesterde wensen in vervulling kunnen gaan. Bijvoorbeeld deelname aan een evenement voor gehandicapte sporters, de aanschaf van speciale doeltjes, een zwembadlift of aangepast sport- en spelmateriaal.

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, De Twijn, G-voetbal, WRZV De Boog, G-sporten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws