Geen WK voor Calvin Verdonk met Oranje

| 21-07-2016

Calvin Verdonk, de 19-jarige verdediger van PEC Zwolle, heeft zich donderdag niet met het Nederlands team geplaatst voor het WK onder 20 jaar in 2017. Na een 3-3 gelijkspel tegen Duitsland, verloor Oranje na het nemen van strafschoppen met 5-4. De wedstrijd in het Hardtwaldstadion was noodzakelijk doordat de ploeg van coach Aron Winter in de groepsfase van het EK als derde was geëindigd.

De ploeg van Winter bleef donderdag tegen Duitsland vooral aanvallend in gebreke. Illustratief was dat Nederland in de eerste helft geen enkele keer op het Duitse doel schoot. Duitsland had daarentegen moeite om het overwicht uit te drukken in kansen. Bij de 1-0 vlak voor rust kreeg de formatie van trainer Guido Streichsbier enige hulp van de schutterende Oranje-defensie. Philipp Ochs profiteerde optimaal van een communicatiefout tussen Hidde ter Avest en doelman Yanick van Osch. Calvin Verdonk leek de inzet van Ochs nog weg te kunnen werken, maar slaagde daar net niet in.

Na de hervatting bleef Duitsland dominant en was het eigenlijk wachten op de 2-0. Het was echter Nederland dat zo'n tien minuten voor tijd scoorde. Abdelhak Nouri verzilverde op fraaie wijze een vrije trap, waarmee hij het maximale haalde uit Oranjes eerste schot op doel. Vlak voor tijd maakte invaller Dennis van der Heijden met een zeer fraaie kopbal er zelfs 2-1 van. Diep in blessuretijd bleek het geluk op: Suat Serdar kopte de bal langs Van Osch, waardoor een verlenging noodzakelijk was. Daarin leek Marvin Mehlem uit te groeien tot het goudhaantje van Duitsland met zijn treffer in de 96ste minuut. Dat was buiten Sam Lammers gerekend, die in speelminuut 111 - op aangeven van Verdonk - voor de 3-3 zorgde.

Michel Vlap miste hierna nog de uitgelezen kans op de vierde Nederlandse treffer, maar ook Duitsland liet zich in de slotfase niet onbetuigd. Ondanks deze kansenregen was een strafschoppenserie noodzakelijk. Na een misser van de Duitser Amara Conde kreeg Nouri de kans Nederland naar het WK te schieten. De Ajacied faalde echter, waarna Vlap even later eveneens miste. Benjamin Henrichs benutte vervolgens het Duitse matchpoint.

Voetbal, Oranje, PEC Zwolle, Calvin Verdonk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws