Geen winnaar bij ‘heet potje’ in Wijthmen

| 02-02-2019

De confrontatie in de vierde klasse D tussen Wijthmen en Dieze West is zaterdag geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, maar de ploeg van trainer Tom IJzerman toonde veerkracht en trok tweemaal de stand gelijk. “Het was een mooi heet potje. En op basis van de kansen denk ik dat wij wel een zege hadden verdiend”, reageert Wijthmen-trainer Elvin Matuankotta.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Het veld was drassig en dat maakte het een zware wedstrijd”, vertelt Fikret Akin, de balvaste spits in de Wijthmense aanval. “Ik denk dat wij in de eerste helft de beste papieren hadden en kwamen ook terecht op voorsprong”, zegt Akin, die zijn ploeggenoot Mike Noordman vlak voor rust de score zag openen. “Kort daarna kreeg Dieze West pas de eerste grote kans van de wedstrijd, maar het bleef gelukkig 1-0.” Na de onderbreking kwam de gelijkmaker van Dieze West er alsnog. Jalal El Hamdouny tekende in de 48ste minuut voor de 1-1. “In die fase waren wij niet scherp genoeg, maar daarna pakten wij het weer goed op”, aldus Fikret Akin.

Een klein kwartier voor het eindsignaal leek Wijthmen, door een goal van Wouter Klei, alsnog met de volle buit aan de haal te gaan, maar een paar minuten later trok Nejim El Atiaoui vanaf de penaltystip de stand gelijk: 2-2. “De strafschop was in mijn ogen discutabel, dus al met al had er voor ons wel meer ingezeten”, stelt Akin. Met een sterk invallende Nick van Gurp ging Wijthmen in de slotfase vol op jacht naar de 3-2, maar die bleef uit. Jongeling Gijs Nijboer kreeg in de laatste minuut nog de grootste kans op de winnende. “Dat doelpunt had ik hem wel gegund, maar voor open goal wist hij helaas niet te scoren”, zegt Wijthmen-trainer Matuankotta tot besluit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Wijthmen, Dieze West, Elvin Matuankotta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws