Geen schade aan knie Django Warmerdam

| 04-08-2016

Een positief bericht voor Django Warmerdam. De PEC Zwolle-verdediger onderging vanwege knieklachten woensdag een MRI-scan, maar daaruit is geen schade naar voren gekomen. Wanneer de huurling van Ajax weer aan kan haken bij de groep, dat is nog niet bekend. “Er is niets echt beschadigd en daar zijn we blij mee. We hadden toch wat zorgen, maar hij kan het nu rustig op gaan trainen”, geeft trainer Ron Jan aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Warmerdam miste logischerwijs dan ook de afsluitende groepstraining richting de seizoensouverture tegen NEC Nijmegen (vrijdag, 20.00 uur). Dit gold ook voor Rick Dekker en Wouter Marinus, want ook de middenvelders kampen nog altijd met een blessure. Er stonden donderdag in totaal 21 spelers op het veld, die allemaal afreizen naar Nijmegen. Daar treft PEC Zwolle een vrij onbekende tegenstander, aangezien bij NEC vrijwel alles nieuw is. Een flink deel van de selectie is voor het eerst NEC’er, er is een nieuwe trainer en dus is het lastig inschatten. “Ik laat me verrassen”, glimlacht Jans. “NEC heeft een slechte voorbereiding gedraaid, maar dat zegt allemaal niet zoveel. Ik denk dat er in de wedstrijd tegen Sociedad, die wij hebben bekeken, veel jongens speelden die morgen ook spelen. Dus qua analyseren was het niet lastig. Ze zijn nog niet klaar, maar er zijn heel veel clubs nog niet klaar.”

Kijkend naar de eigen ploeg hoopt Jans dat de oefenwedstrijden tegen AA Gent en Gençlerbirliği een voorbode zijn. Daarin liet PEC zien dat het alleraardigst kan voetballen. “Het is aan ons om dat nu te bewijzen”, geeft de coach aan. “Tegen Gent was het goed, tegen Gençlerbirliği heb ik een aantal hele aardige dingen gezien, maar nu is het toch anders. De druk van het moeten presteren komt erbij en dat wordt tijd ook. De voorbereiding is een mooie periode, alleen wordt het nu tijd om te starten.” Het komende seizoen moet traditiegetrouw uitmonden in handhaving, dat is de doelstelling. Er leeft echter ook een ambitie. “Daarover na 1 september meer details, ook omdat we dan echt weten hoe we er fysiek op staan. Want als wij fit zijn, dan is het niet alleen erin blijven. Nu eerst NEC”, aldus Jans.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Saymak, Menig, Ehizibue, Achahbar, Mokhtar

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, Django Warmerdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws