Geen editie van Basketball Days in 2013

| 23-10-2013

Het vijfdaagse basketbaltoernooi Basketball Days gaat eind december niet door. De organisatie van het internationale evenement heeft moeite de financiën rond te krijgen. “We verwachten dat het economisch tij langzaam keert en dat sponsors volgend jaar wel instappen”, zegt organisator Tonok Bwefar, die de traditie van het eindejaarstoernooi zeker wil behouden.

© Annet van Raalten

Verleden jaar kon de organisatie tevreden terug kijken op een geslaagd toernooi met teams uit binnen- en buitenland die in het Landstede Sportcentrum hoogstaand basketbal lieten zien. “We hebben een recordaantal bezoekers gehad”, vertelt Bwefar. “Maar zonder sponsors is het toernooi niet rendabel. We hebben het tot twee keer toe zonder gedaan en beide keren trok dat een zware wissel op onze financiën.” Basketballiefhebbers moeten dus tot december 2014 geduld hebben. “We hebben een concept dat scoort bij bezoekers, dat zagen we ook in het stijgende aantal bezoekers. Nu de sponsors nog, daar gaan we dit jaar alles aan doen om die over de streep te krijgen.”

Basketball Days heeft intussen wel succesvolle spin-off in China. De eigenaar van de Chinese deelnemer van Basketball Days in 2012, Jiangsu Lions, was zo enthousiast dat hij daar een soortgelijk toernooi heeft opgezet met de uitstraling van het Zwolse toernooi. Het toernooi in China werd een paar weken terug gehouden en ook de cheerleaders van Basketball Days waren, dankzij de inzet van Tonok Bwefar, van de partij. De organisatie van Basketball Days was door Jiangsu Lions ook gevraagd een Nederlands eredivisieteam naar China te af te vaardigen. Dat werd het team van Amsterdam. BC Apollo speelde behalve het toernooi in Xuzhou ook een aantal wedstrijden verspreid door China heen, tegen andere buitenlandse ploegen en Chinese teams.

© Annet van Raalten
Basketbal, Landstede Hammers, Landstede Sportcentrum, Basketball Days

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws