Geen derde zege voor Drost met Oranje

| 08-02-2010

FC Zwolle-speler Jesper Drost heeft het vierlandentoernooi in La Manga, met het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar, niet in stijl kunnen afsluiten. Na knappe zeges op Noorwegen (2-0) en Tsjechië (3-1) was Denemarken maandagmiddag in het slotduel met 2-1 te sterk. Jesper begon opnieuw in de basis en werd na 55 minuten gewisseld.

© Ons Oranje

Onder 17 was al voor het slotduel verzekerd van de eindzege in het Spaanse La Manga. “En dat was te merken bij de Denen”, concludeerde KNVB-coach Albert Stuivenberg. “Ze deden er alles aan om ons te kloppen. En dat maakte precies het verschil. Dat extra stapje dat Denemarken wel zette, ontbrak bij ons.” De Nederlandse talenten speelden moeizaam en leden teveel onnodig balverlies. De tegendoelpunten vielen bovendien op een ongelukkig moment, vlak voor en vlak na rust. “Bij de tweede treffer stonden wij met de handen omhoog, omdat de bal volgens ons uit was. De scheidsrechter liet echter doorspelen en voor we het wisten lag de bal in het doel.”

Na de tweede goal nam Nederland het initiatief over. Het eerste wapenfeit kwam van Luciano Slagveer (Heerenveen/Emmen), maar hij miste in kansrijke positie. Ajacied Lesley de Sa had meer succes. De buitenspeler kwam van links naar binnen en schoot knap raak in de korte hoek. Oranje zette Denemarken vervolgens onder druk, maar kwam niet verder dan twee ballen op de paal. Stuivenberg: “Het zat ons in die periode niet mee, maar de zege voor de Denen was verdiend.” De KNVB-coach ziet het verlies als een belangrijke les voor zijn groep. “Het gaat niet vanzelf. Als we ons in maart willen kwalificeren voor het Europees kampioenschap, dan zal het beter moeten. Maar we hebben te maken met jonge spelers die ook fouten mogen maken, dat moeten we niet vergeten. Daarom denk ik dat dit verlies zeker ergens goed voor is.”

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar komt op 3 maart opnieuw in actie. Op het sportcomplex van FC Hilversum neemt Oranje het om 18.00 uur op tegen de leeftijdsgenoten uit Griekenland. De kaartverkoop start op 15 februari. Het duel geldt als laatste test voor het belangrijke EK-kwalificatietoernooi, eind maart in Tsjechië. Daar hopen de Nederlandse talenten zich voor de vierde opeenvolgende keer te kwalificeren voor het Europees kampioenschap. Om de zilveren generatie van afgelopen seizoen te overtreffen, moet onder 17 eerst afrekenen met drie Oost-Europese tegenstanders. Het team Stuivenberg strijdt met gastland Tsjechië, Georgië en Oekraïne om één EK-ticket.

Voetbal, FC Zwolle, KNVB, Jesper Drost

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws