Gebroeders Shimeri van Dieze naar WHC

| 20-05-2015

De vleugelaanvallers Wahid en Nima Shimeri maken komende zomer de overstap van Dieze West naar WHC. De wiegjes van de broers Wahid en Nima stonden in Iran. Nadat eerst hun vader als vluchteling naar Nederland kwam volgde hun moeder 21 jaar geleden met de toen 3-jarige Wahid en de 1-jarige Nima. Eerst hebben ze in Brummen gewoond en enkele jaren later is het gezin Shimeri naar Zwolle verhuisd, waar ze nu nog wonen.

De 24-jarige Wahid Shimeri is beginnen te voetballen bij de jeugd van HTC. Na CSV ‘28 en Be Quick ‘28 is hij een jaar gestopt om vervolgens de draad weer op te pakken bij Dieze West, waarmee hij drie keer kampioen is geworden. Wahid runt een shoarmazaak op de Melkmarkt in Zwolle. De 22-jarige Nima Shimeri heeft de eerste voetbaltrucjes geleerd bij HTC in Zwolle en heeft daarna bij de B- en A-junioren van Be Quick ‘28 gevoetbald en vervolgens twee jaar in het eerste elftal van Be Quick. Afgelopen twee seizoenen heeft Nima zich verdienstelijk gemaakt bij Dieze West. Nima studeert elektrotechniek aan het Deltion College in Zwolle.

Door een 4-0 zege op Rolder Boys is Wahid onder andere samen met z’n broer Nima zondag 3 mei kampioen geworden met Dieze West van de eerste klasse F Noord. De Zwollenaren promoveren naar de zondaghoofdklasse. Voor de broers is dat geen reden om op sportpark Het Hoge Laar in Zwolle te blijven voetballen. “We voetballen liever op zaterdag dan op zondag”, zegt het tweetal. “WHC is een mooie en een grote club. We zijn blij dat we komend seizoen de aanvalslinie van WHC mogen versterken.”

Voetbal, WHC, Dieze West, Nima Shimeri

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws