Gebroeders Mulder lopen 1.000 meter mis

| 01-11-2015

Michel en Ronald Mulder zijn er zondag tijdens de KNSB Cup in Enschede niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden 1.000 meter. Michel werd in een tijd van 1.10,64 negende, terwijl Ronald iets sneller was. Hij kwam in een tijd van 1.10,45 over de meet en eindigde daarmee als zevende. Bij de vrouwen werd Lotte van Beek zevende en daardoor wist ook zij zich niet te plaatsen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Michel Mulder liep vrijdag al een ticket voor de 500 meter mis en kwam ook zondag niet tot kwalificatie. Hij reed in rit vijf tegen Thomas Krol, die in het onderlinge gevecht al sneller bleek dan de Zwollenaar. Krol snelde naar een tijd van 1.10,06, terwijl Mulder een tijd van 1.10,64 op de klokken zette. Broer Ronald kwam in rit zeven tot een tijd van 1.10,45 en ook dat bleek niet voldoende voor plaatsing. Kjeld Nuis won in 1.09,15 de wedstrijd en mag zich zodoende melden voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Die eer is er ook voor Stefan Groothuis, Kai Verbij, Gerben Jorritsma en Thomas Krol. Zij werden respectievelijk tweede, derde, vierde en vijfde.

Van Beek mist ook 1.000
Bij de vrouwen is Lotte van Beek nog lang niet op haar oude niveau. Vrijdag moest ze op de 1.500 meter genoegen nemen met een dertiende plaats en ook zondag wist ze geen ticket voor de wereldbekerwedstrijden te bemachtigen. Op de 1.000 meter kwam Van Beek wel dichter in de buurt dan vrijdag, want haar tijd van 1.19,00 was goed voor een zevende positie. Daarmee kwam ze ruim een halve seconde tekort om als vijfde te eindigen. Winnares Jorien ter Mors, Sanneke de Neeling, Marrit Leenstra, Margot Boer en Linda de Vries verzekerden zich wel van een WB-ticket.

Schaatsen, Ronald Mulder, Lotte van Beek, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws