Gebroeders Mulder en Van Beek naar WK

| 10-03-2013

Michel en Ronald Mulder hebben zich zondag vrij eenvoudig geplaatst voor de 500 meter van het WK afstanden. Nu hoopt de Zwolse tweeling in de komende twee weken een stap richting heerser Jan Smeekens te zetten. Lotte van Beek sleepte zondag op de valreep ook nog een ticket naar Sotsji in de wacht. De Zwolse eindigde op de 1.500 meter (1.56,58) als tweede achter Ireen Wüst en mag dus naar het WK.

Ronald Mulder reed zondag in de tweede omloop van de 500 meter tegen zijn ploeggenoot Smeekens, die voor de zesde keer op rij de zege pakte. “Ik had een goede start en lag op hem voor. Daarna laat ik het alleen een beetje lopen en opent hij toch nog sneller. Mijn eerste bocht was ook niet geweldig en tegen Jan kun je nu geen foutje maken. Die dingetjes moeten er uit als ik naar het niveau van in de 34 seconden wil.” Zijn WK-ticket stemde Ronald Mulder echter tevreden, zeker gezien het feit dat hij in het begin van het seizoen ‘nog niet goed genoeg’ was. “Toch heb ik altijd wel vertrouwen gehouden en nu ben ik veel beter. Na het trainingskamp in Collalbo wist ik dat de vorm er was.”

Vlak daarna sprak ook Michel Mulder zijn bewondering uit voor Smeekens. “Als Jan over twee weken het WK wint, heeft hij het niet gestolen. Maar ik zal proberen het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Ik ga niet voor Jan Joker naar het WK. Bij mijn laatste twee wereldkampioenschappen haalde ik goud, dus de druk staat er op”, aldus Michel. “Smeekens en Joji Kato rijden nu natuurlijk heel constant, het is hopen dat ze een steekje laten vallen. Maar mijn vorm voelt weer als bij het WK sprint”, stelt de wereldkampioen. Door die vorm hield Michel Mulder zijn broer nog twee keer van het podium af op zondag; zowel bij de daguitslag als in het eindklassement op de 500 meter werd Michel derde en Ronald vierde. “Mooi dat het gelukt is in een vol Thialf", zegt Michel. “Ik gun het Michel wel, maar mezelf nog meer”, knipoogt Ronald.

Schaatsen, Ronald Mulder, Lotte van Beek, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws