Gaziantepspor en Zwolle spelen gelijk

| 19-07-2010

Met de Braziliaanse proefspeler Weller Wilson Pereira in de basis, heeft FC Zwolle maandag geoefend tegen Gaziantepspor. Op het veld van Veluwse Boys in Garderen, waar Zwolle deze week haar trainingskamp heeft opgeslagen, eindigde het duel in 1-1. Beide doelpunten vielen na rust.

De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waar Gaziantepspor het Zwolse spel met agressief spel probeerde te ontregelen. Dit lukte de ploeg prima, want voor de pauze werd FC Zwolle slechts één keer gevaarlijk. Het was Bram van Polen die de doelman wist te omspelen, maar een Turkse verdediger haalde de bal van de doellijn. Aan de andere kant zag Diederik Boer tweemaal een aanvaller vrij voor zich verschijnen, beide keren hield de betrouwbare doelman zijn doel schoon.

In de rust hadden beide trainers hun basiself bijna compleet gewisseld. Het was FC Zwolle die als beste uit de startblokken kwam en binnen twee minuten de wedstrijd open brak. Een mooie dieptepass van Albert van der Haar werd door Arne Slot prachtig in de verre hoek gevolleerd: 1-0. De tegenstander was zichtbaar aangeslagen door de tegentreffer en de bal ging snel rond in de Zwolse gelederen. De gelijkmaker kwam een kwartier later dan ook uit de lucht vallen. Ahmet Ari schoot vanaf twintig meter de bal vanuit de draai ineens in de kruising.

In het laatste kwartier van de wedstrijd namen de teams meer risico, wat voor beide ploegen kansen opleverde op de overwinning. Eerst claimde Gaziantepspor een strafschop na een uitgestoken been van Boer, maar scheidsrechter Nijhuis oordeelde dat de doelman de aanvaller niet had geraakt. Danny Schreurs kreeg kort voor tijd een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar Schreurs zag zijn schot net naast het doel verdwijnen. Aan de andere kant zag Boer een aanvaller voor zich opduiken, maar ook deze keer kwam Boer als winnaar uit de strijd. Het slotakkoord was voor aanvaller Pepijn Kluin, die zijn inzet net over het doel zag verdwijnen.

Eén van de meest opvallende nieuwe spelers in de voorbereiding is de uit Heino afkomstige Joran Pot. De verdediger is zelf tevreden over de eerste weken. "Het gaat tot nu toe prima, maar er is veel concurrentie voor de posities centraal in de verdediging. Ik kan ook goed uit de voeten op het middenveld, waar de trainer ook voldoende alternatieven in de selectie heeft. Ik heb mijn contract bij RBC laten ontbinden en hoop hier een nieuw contract af te dwingen. Ik verwacht er de komende tijd wel uit te komen met FC Zwolle."

Donderdag is Real Mallorca de volgende tegenstander voor de Zwollenaren. In het FC Zwolle Stadion vindt de aftrap plaats om 19.30 uur.

Voetbal, FC Zwolle, Bram van Polen, Danny Schreurs, Arne Slot, Diederik Boer, Joran Pot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws