GasTerra maatje te groot voor Landstede

| 12-12-2010

In eigen huis is Landstede Basketbal er zaterdagavond, ondanks een goede partij, niet in geslaagd om koploper GasTerra Flames aan het wankelen te brengen. De klasse droop er vanaf bij de Groningers. De onbetwiste koploper liet na rust in Zwolle weer fraaie staaltjes zien. Landstede kon in de eerste helft goed meekomen, maar na de pauze was het gedaan. De Groningers liepen weg en trokken de partij met 60-80 naar zich toe.

GasTerra Flames begon goed aan de partij en nam gelijk een 6-17 voorsprong. Landstede kwam echter in het eerste kwart nog sterk terug. Met een goed spelende Arno Bunnig werden negen punten op rij gescoord en stond de thuisploeg opeens met 24-22 voor. Ook in het tweede kwart kwam de ploeg van Herman van den Belt goed mee. De coach kon zaterdagavond weer beschikken over Nikki Hulzebos en Alexandre de Sa. De Zwollenaren kropen na een achterstand weer dichterbij: 35-37. Maar het was Robby Bostain die zijn oude ploeg pijn deed met een schot van ver in de buzzer. De Amerikaan was de regisseur in het derde kwart en kwam uiteindelijk uit op een mooi eindrapport: zestien punten, zeven rebounds en vijf assists.

De Groningers liepen in het derde kwart weg naar een grote voorsprong. Uiteindelijk kwam er een eindstand van 60-80 op de borden. “GasTerra Flames heeft een goede ploeg. Wint vijftien van de zestien wedstrijden. Onze eerste helft was één van de betere van dit seizoen. Iedereen was fel”, aldus Herman van den Belt.

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, Herman van den Belt, Nikki Hulzebos, Alexandre de Sa, Arno Bunnig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws