G-voetballers spelen vrijdag voorwedstrijd

| 11-04-2012

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Zwolle en FC Eindhoven wordt er vrijdag door enkele enthousiaste G-voetballers uit de regio een voorwedstrijd gespeeld. Daarnaast nemen diezelfde voetballers in de rust strafschoppen. En in en rondom het stadion zullen vrijwilligers van het Fonds Gehandicaptensport collecteren.

Fonds Gehandicaptensport is het enige fonds in Nederland dat zich inzet om sport voor iedereen mogelijk te maken. Fonds Gehandicaptensport steunt zowel sporters met een lichamelijke-, zintuiglijke- als een verstandelijke handicap. Ook dit jaar zijn er weer duizenden enthousiaste vrijwilligers als collectant langs de deuren gegaan in de week van 1 tot en met 7 april. Dit deden zij onder het motto: ‘om als gehandicapte te kunnen sporten is meer nodig’.

Denk aan gespecialiseerde begeleiding en vervoer, aangepast sport- en spelmateriaal en accommodaties die toegankelijk moeten worden gemaakt. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om deze extra financiële drempels weg te nemen. Bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties en -verenigingen, het stimuleren van de gehandicaptensport en het geven van goede voorlichting.

Sport maakt fit voor het leven. Voor gehandicapte mensen is sport meer noodzaak dan luxe. Trappen nemen, hoge schappen in de supermarkt bereiken, geld pinnen of van A naar B reizen. Veel dagelijkse bezigheden leveren veel extra inspanningen op waarvoor een optimale conditie is vereist. Op dit moment blijft de sportdeelname van mensen met een handicap nog sterk achter bij sportdeelname van mensen zonder handicap. Gemiddeld sporten mensen met een handicap 33 procent minder dan mensen zonder handicap.

In samenwerking met de Coöperatie Eerste Divisie (CED), Special Olympics Nederland en Fonds Gehandicaptensport werken sinds 2004 jaarlijks vele clubs uit de Jupiler League mee om deze actie succesvol te maken. Geef aan Fonds Gehandicaptensport tijdens deze fantastische actie en help mee om sport voor deze G-voetballers direct mogelijk te maken!

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, G-voetbal, G-sporten, Fonds Gehandicaptensport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws