G-team HTC kampioen? ‘De kans is groot’

| 29-11-2019

Het G-team van voetbalvereniging HTC kan zaterdag de allereerste titel in de clubgeschiedenis in de wacht slepen. Jarenlang eindigden de Zwolse voetballers in de onderste regionen, maar nu vechten ze eindelijk om een prijs. Trainer Carsten Voerman vertelt over de speciale zaterdag die op het programma staat.

Het gaat om een kampioenschap, trainer. Hoe is het met de zenuwen?
“Haha… Nou, die zijn er eigenlijk wel een beetje. We kunnen voor de eerste keer kampioen worden en dat is toch wel leuk. Ik ben ook wel benieuwd hoe het voor de jongens is. Normaal eindigen we altijd onderin, maar nu spelen we ineens om een kampioenschap. Ik denk dat het wel gaat lukken, maar ze moeten vast en zeker even wennen. Misschien stappen ze wel met zware benen het veld op, haha.”

Hoe ben je trainer geworden van dit team?
“Ik zag op de site van Sportief Zwolle een vacature voorbij komen en op dat moment studeerde ik Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Dat leek me mooi om te combineren. Inmiddels ben ik al vier, vijf jaar trainer en ik vind het geweldig. Het is hartstikke mooi om samen iets te bereiken en vooral heel veel plezier te hebben. Want plezier, dat blijft het belangrijkste.”

Je maakt vast en zeker genoeg mee?
“Haha ja, iedere week is er weer iets waarvan ik denk: o ja, dat kan ook nog gebeuren. Zo zijn er wedstrijden waarin de tegenstander er niet genoeg heeft en er vervolgens spelers van ons met de tegenstander meedoen. Die doen dan hartstikke goed hun best, want dat moeten ze ook van mij. Laatst was er een speler van de tegenstander geblesseerd geraakt en die wordt dan door een speler van HTC van het veld gedragen. Schitterend.”

Als je dat meemaakt… Het moet mooi werk zijn om te doen?
“Ja. Het is mooi werk om te doen en heel dankbaar werk ook. Het is altijd oprecht, eerlijk en duidelijk. Je moet zelf duidelijk zijn, maar ook veel geduld hebben. En iedereen is welkom. Verschillende jongens spelen al jaren samen, maar iedere nieuweling wordt goed opgevangen.”

De belangrijkste vraag: worden jullie zaterdag kampioen?
“De bal is rond. Haha nee, zonder gekheid: de kans is heel groot. Twee weken geleden hebben we nog tegen deze tegenstander gespeeld en wonnen we met 3-0. Normaal gesproken moet het lukken.”

Voetbal, HTC, G-voetbal, G-sporten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws