G-atletiek PEC 1910 viert 10-jarig bestaan

| 20-09-2019

De G-afdeling van atletiekvereniging PEC 1910 heeft donderdag haar 10-jarig bestaan gevierd. Het werd een uitbundig feest, met onder de aanwezigen een aantal oud-trainers en oud-begeleiders. “Dit is het gezelligste team van AV PEC 1910. Het is een bijzondere groep mensen. De teamleden zijn met heel veel plezier bezig met de hardloopsport”, vertelt trainer/begeleider Evelyne Poelstra.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De huidige groep G-atleten bestaat uit vijftien personen, die wekelijks trainen en regelmatig meedoen aan de bekende hardloopevenementen in Zwolle. Er zijn in totaal twintig begeleiders actief. Deze begeleiders worden in wisselende samenstelling ingezet. Niet alleen wordt er op de baan getraind, ook wordt er regelmatig buiten de baan hardgelopen. Daarvoor ontving het team onlangs reflecterende hesjes van Sport Lead Facilities. “Het bestuur van AV PEC 1910 is trots op deze groep. Jullie zijn toppers”, laat bestuurslid Marc Veenhuizen aan de groep weten.

Het jubileum van de groep werd groots gevierd. In eerste instantie werden er drie jubilarissen, die vanaf het begin bij de groep betrokken zijn, gehuldigd. Trainer/begeleider Evelyne Poelstra en de atleten Dennis Scholten en Sander Koning werden in het zonnetje gezet. Vervolgens kwam tot ieders verrassing Harm Wolters optreden. “Harm maakte er een geweldig feest van. En ook de G-atleten kregen de microfoon van Harm en zij zongen luidkeels mee”, zo laat de club weten.

© Jan Burgman Fotografie
Atletiek, PEC 1910, G-sporten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws