Fusie tussen SV Zwolle en Tyfoon definitief

| 17-11-2015

De Zwolse handbalverenigingen SV Zwolle en Tyfoon gaan vanaf 1 juli 2016 definitief verder onder één vlag. De leden van beide clubs gingen maandagavond op de ledenvergadering akkoord met de samensmelting, waardoor het verdere traject in gang kan worden gezet. “Om de toekomst van handbal in Zwolle te garanderen was dit echt nodig. Dat ziet iedereen ook wel in”, vertelt projectleider Bernd Huizing.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De kogel is door de kerk, Zwolle gaat van twee handbalverenigingen terug naar één. Het traject rond de fusie tussen SV Zwolle en Tyfoon is er ééntje van de lange adem. Enkele oud-voorzitters zetten al eens projecten op om de samenwerking te intensiveren en in december van het vorige jaar is er een werkgroep in het leven geroepen. Deze werkgroep bestaat uit een afvaardiging van beide besturen en staat onder leiding van de onafhankelijke projectleider Bernd Huizing. Hij en zijn collega’s startten een onderzoek naar een fusie, om uiteindelijk een advies aan de leden te geven. Twee weken geleden was de projectgroep duidelijk: een fusie moest er komen. De leden werden geïnformeerd en zij stemden maandagavond tijdens afzonderlijke ledenvergaderingen bijna allemaal voor. De fusie gaat er dus komen.

“Ik was zelf aanwezig bij de ledenvergadering van Tyfoon, omdat mijn dochter daar speelt. De sfeer was haast euforisch. De stemming werd met heel veel blijdschap ontvangen”, zegt Huizing, die van Martin Kouwen, bestuurslid van SV Zwolle, eenzelfde waarneming ontving. “Hij vertelde mij dat het bij SV Zwolle niet anders was. De leden zien dat het nu moet en zijn dan ook heel blij.” Het traject rond de afronding van de fusie gaat dinsdag direct beginnen. De werkgroep wil vooral de leden gaan raadplegen, zodat het écht hun club wordt. “Dat is belangrijk, dat iedereen zich thuis gaat voelen. De leden ontvangen een enquête, waardoor zij hun mening kunnen laten horen. Denk hierbij aan de nieuwe naam, clubkleuren en huisvesting”, aldus Huizing.

Uiteindelijk moet de fusie op 1 juli 2016 helemaal afgerond zijn. Er is nog veel werk te doen, maar Huizing is allang blij dat hij zijn taak voort kan zetten. Hij erkent dat het niet anders kon, zeker gezien de bezuinigingen die in Zwolle op de rol staan. “De bezuinigingen die de gemeente door gaat voeren zijn een bedreiging voor de kleinere clubs. Vanuit SportService Zwolle, betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe organisatie en structuur, is ons meegegeven dat een club minimaal 250 leden moet hebben om goed te kunnen draaien. Door de aanstaande fusie gaat de handbalvereniging daar in ieder geval aan voldoen. Ik ben enorm blij dat ons advies is overgenomen”, sluit Huizing af.

Handbal, SV Tyfoon, SV Zwolle Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws