Frits van Gestel: ‘Bij Orion niet verloren’

| 07-04-2016

“Wij hebben op bezoek bij Orion nog geen één keer verloren.” Het zijn de woorden van Frits van Gestel. De libero van Landstede Volleybal kijkt vol vertrouwen uit naar het derde en tevens beslissende duel tegen Seesing Personeel | Orion in de halve finale van de play-offs om de landstitel. “Wij gaan er zondag alles aan doen om dat finale-ticket in de wacht te slepen.” De wedstrijd in Doetinchem begint zondag om 16.00 uur.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Landstede Volleybal verzekerde zich afgelopen zaterdag al bijna voor de finale. Na de 2-3 zege van een week eerder in Doetinchem konden de Zwollenaren de klus in eigen huis klaren, maar een 2-0 voorsprong werd niet omgezet in winst en het felbegeerde finale-ticket. Bij de standen 23-23 en 24-24 in de derde set was de ploeg van coach Redbad Strikwerda slechts twee puntjes verwijderd van de finale, maar toch ging Orion uiteindelijk met de zege aan de haal: 2-3. “Ik verwacht zondag opnieuw een spannende pot, maar ik denk dat wij over het beste team beschikken. De eerste twee sets van de eerste confrontatie in Doetinchem gingen weliswaar naar Orion, maar daarin hadden wij het betere van het spel. Uiteindelijk wisten wij daar ook terecht te winnen. En afgelopen zaterdag hebben wij in de eerste twee sets opnieuw laten zien wat we kunnen”, aldus Van Gestel.

Na die twee uitstekende sets vloeide het vertrouwen bij de spelers van Landstede Volleybal langzaamaan weg. “Het uitvallen van Frank Lubberts in de derde set was natuurlijk een enorme tegenslag, maar geen reden om de kopjes te laten hangen. Dat mogen wij onszelf verwijten en mag ons zeker geen tweede keer overkomen”, stelt de Landstede-libero, die als één van de weinigen in de selectie van Strikwerda dit seizoen blessurevrij is gebleven. “Voor wat betreft blessures hebben we dit seizoen inderdaad behoorlijk wat tegenslagen te verwerken gekregen. Desondanks hebben wij het gehele seizoen naar behoren gepresteerd en ik ben er dan ook van overtuigd dat wij zondag winnen.” De winnaar van de wedstrijd tussen Seesing Personeel | Orion en Landstede Volleybal neemt het in de finale (best of five) van de strijd om het landskampioenschap op tegen Abiant Lycurgus.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Landstede Volleybal, Volleybal, Frits van Gestel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws